Garrett Ace 200i metaaldetector

GraadBeginner
TypeOveral + ondiep water
Beoordeling8/10
Garrett Ace 200i metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF
Doelgroep Beginners, volwassenen en kinderen vanaf +/- 10 jaar
Frequenties 6.5 kHz
Audio tonen 3 tonen
Zoekstanden Zero-disc, jewelry, coins
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 25 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 100 cm
Waterdicht Zoekspoel wel, elektronica niet
Pinpoint functie Nee
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Automatisch
Zoekspoel 23 x 16,5 cm
Display type LCD
Lengte (min - max) 106 cm tot 129 cm
Batterijen 4 AA batterijen
Gewicht 1200 gram

Voordelen

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Lengte is instelbaar
 • Gewicht 1200 gram
 • Goedkoop
 • Zoekspoel is waterdicht

Nadelen

 • Geen pinpoint functie
 • Geen strand mode
 • Niet voor gevorderden

Beoordeling

 • Specificaties 6
 • Gebruiksvriendelijkheid 9
 • Kwaliteit 8
 • Prijs 9
Algemene rating8/10

De Garrett Ace 200i is een instap metaaldetector voor jong en oud, het is de opvolger van de Ace 150 en de goedkoopste van de Ace modellen.

Het display is eenvoudig en makkelijk te begrijpen, zelfs als je nog nooit een metaaldetector hebt gebruikt. Hierdoor zal iedereen vlug met de Garrett Ace 200i overweg kunnen, zonder éérst weken alles uit te moeten zoeken.

Garrett Ace 200i kenmerken

De Ace 200i is een lichtgewicht van 1200 gram en is daardoor gemakkelijk te hanteren. De steel is in lengte verstelbaar van 106 cm tot 129 cm.

De geschatte diepte van het object, de gevoeligheidsinstelling, batterij levensduur en de numerieke object id worden op het LCD scherm getoond. De numerieke object id geeft een cijfer van 0 tot 99 weer, deze cijfers geven aan wat voor soort metaal het object in de grond is. Metaalsoort herkenning dus. Ook heeft de Garrett Ace 200i 3 verschillende audiotonen, een lage voor ijzer, een hogere voor goud etc en een nog hogere toon voor zilver.

De zoekspoel en steel zijn waterdicht zodat er ook in ondiep water kan gezocht worden. Het displaykastje is niet waterdicht, dus enige voorzichtigheid is wel op zijn plaats. Ook best niet zonder een beschermhoes gebruiken tijdens het regenen.

Op 4 AA batterijen gaat hij iets van een 25 uur mee vooraleer ze aan vervanging toe zijn.

Een nadeel van de Garrett Ace 200i is dat hij geen ingebouwde pinpointer heeft om de locatie van gevonden voorwerpen nauwkeurig te kunnen bepalen. Ook beschikt hij niet over een strand zoekstand, geschikt voor op nat strandzand is hij dus niet, je kan proberen maar waarschijnlijk krijg je veel valse signalen.

Garrett Ace 200i zoekstanden

Er zijn 3 verschillende zoekstanden aanwezig op de Ace 200i:

 1. Zero-disc = alle metalen worden gedetecteerd
 2. Jewelry = alles behalve ijzer
 3. Coins = geoptimaliseerd voor munten

Dieptebereik Garrett Ace 200i

De Garrett Ace 200i kan kleine voorwerpen zoals bv. een muntstuk tot op ongeveer een diepte van 25 cm vinden. Grote voorwerpen kunnen maximum tot ongeveer een meter diep gevonden worden.

Conclusie

De Garret Ace 200i is voor mensen die willen kennis maken met het zoeken met een metaaldetector , voor kinderen of voor mensen met een beperkt budget. Het display met maar 3 knoppen is heel gemakkelijk te begrijpen en te bedienen. Dat zorgt er voor dat je bij het aanzetten van de Ace 200i direct kunt beginnen met het zoeken in de bossen etc.