Garrett Ace 300i metaaldetector

GraadBeginner
TypeOveral + ondiep water
Beoordeling8.25/10
Garrett Ace 300i metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF
Doelgroep Beginners, volwassenen en kinderen vanaf +/- 10 jaar
Frequenties 8 kHz
Audio tonen 3 tonen
Zoekstanden Alle metalen, juwelen, munten, relics, custom
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 30 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 1 meter
Waterdicht Zoekspoel wel, elektronica niet
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Automatisch
Zoekspoel 17 x 25 cm
Display type LCD
Lengte (min - max) 106 - 129 cm
Batterijen 4 AA batterijen
Gewicht 1,28 kg

Voordelen

 • Perfect voor beginners
 • Goedkoop
 • Gebruiksvriendelijk
 • Pinpointer

Nadelen

 • Voor beginners bijna geen ;)
 • Minder geschikt op nat zand

Beoordeling

 • Specificaties 7
 • Gebruiksvriendelijkheid 9
 • Kwaliteit 8
 • Prijs 9
Algemene rating8.25/10

Eén van de beste metaaldetectors voor een beginner aan een goedkope prijs is de Garrett Ace 300i, de opvolger van de befaamde Ace 250. De prijs-kwaliteitverhouding is gewoon uitstekend en bijna niet te verslaan in dit prijssegment. Zijn vele uitgebreide mogelijkheden zullen jou goed helpen bij het vinden van munten, oude objecten enzovoort.

Het verschil met zijn voorganger is dat de Garrett 300i steviger is dmv. de camlocks (draaikoppelingen) in de steel , hij heeft een grotere zoekspoel en een verbeterde audio feedback. De zoekfrequentie is van 6,5 khz verhoogd naar 8 khz.

Garrett Ace 300i kenmerken

In tegenstelling tot de Ace 200i heeft de Garret Ace 300i metaaldetector WEL een pinpointer, wat een hele verbetering is en het vele malen gemakkelijker maakt om juist te bepalen waar een gevonden object zich bevindt. Ook is hij wat gevoeliger dan zijn goedkopere broertje zodat je nog meer voorwerpen kan vinden op de akkers etc.

Door de in lengte verstelbare steel (106 – 129 cm) kunnen zowel kinderen als volwassenen deze detector gebruiken. Door de keuze uit 4 verschillende frequenties kan er interferentiestoring worden tegen gegaan van elektronische apparaten en van andere metaaldetectoren, dit is heel handig als je met meerdere personen zoekt.

De Garrett Ace 300i heeft een snelle reactiesnelheid wat helpt bij het detecteren van meerdere voorwerpen die vlak naast mekaar liggen. Een metaaldetector met een lage reactiesnelheid zal maar één voorwerp detecteren, daardoor is er de kans dat je maar één voorwerp opgraaft omdat je dus niet weet dat er nog één ligt.

Ook het numerieke object id is aanwezig bij de 300i metaaldetector, zodat er een identicatie van het materiaalsoort op het display af te lezen is. Uiteraard kan je ook aflezen op welke diepte het object zich ongeveer bevindt. Wil je op een bepaalde materiaalsoort niet zoeken, dan kan je eenvoudig aangeven dat je dat niet wilt. Niets hatelijker dan de ene na de andere kroonkurk vinden. Niet?

Met de waterdichte zoekspoel is het zelfs mogelijk om in ondiep water naar schatten te zoeken. Let er wel op dat de display van deze metaaldetector niet waterdicht is.

Garrett Ace 300i zoekstanden

De Garret 300i metaaldetector beschikt over vijf zoekstanden:

 1. Alle metalen
 2. Juwelen
 3. Munten
 4. Relics
 5. Custom (zelf kiezen)

Dieptebereik Garrett Ace 300i

De Garrett Ace 300i kan kleine voorwerpen zoals bv. een muntstuk tot op ongeveer een diepte van 30 cm vinden. Grote voorwerpen kunnen maximum tot ongeveer een meter diep gevonden worden.

Conclusie

Ben je een beginner of heb je een beperkt budget? Dan is de Garret Ace 300i een heel goede metaaldetector voor jou. Met een Garrett metaaldetector zit je altijd goed, het zijn betrouwbare kwaliteits toestellen waarmee je veel plezier zal beleven. Ook is hij gemakkelijk in gebruik en je bent er vlug mee overweg. Starten en wegwezen!