Garrett Ace 400i metaaldetector

GraadBeginner
TypeOveral + ondiep water
Beoordeling8.25/10
Garrett Ace 400i metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF
Doelgroep Beginners, volwassenen en kinderen vanaf +/- 10 jaar
Frequenties 10 kHz
Audio tonen 3 tonen
Zoekstanden Alle metalen, juwelen, munten, relics, custom
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 35cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 1,5 meter
Waterdicht Zoekspoel wel, elektronica niet
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Automatisch
Zoekspoel 21,5 cm x 28 cm (DD)
Display type LCD
Lengte (min - max) 106 - 129 cm
Batterijen 4 AA batterijen
Gewicht 1,3 kg

Voordelen

 • Budget vriendelijk
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Goede beginner metaaldetector
 • Iron Audio (beter soort van ijzer discriminatie)

Nadelen

 • Minder geschikt op nat zand

Beoordeling

 • Specificaties 8
 • Gebruiksvriendelijkheid 9
 • Kwaliteit 8
 • Prijs 8
Algemene rating8.25/10

Ben je op zoek naar een goede metaaldetector die ook goedkoop is? Dan is de Garrett 400i voor jou een heel goede keuze. Het is de beste metaaldetector van de Ace familie en met de meeste functies, die er toe zullen helpen dat je zoveel mogelijk plezier zal beleven aan het zoeken.

De Garret Ace 400i metaaldetector is nog gevoeliger dan de Ace 300i, hierdoor is er dus nog meer kans dat je meer en betere voorwerpen zult vinden dan zijn goedkopere Ace broertjes.

Garrett Ace 400i kenmerken

Hij heeft ongeveer hetzelfde gewicht van 1,3 kg als de andere Ace modellen en heeft ook een verstelbare steel (106 cm – 129 cm) zodat zowel een kind als een volwassene er mee kan zoeken. De 4 AA batterijen zorgen er voor dat je ongeveer een 25 tal uurtjes kan zoeken op je favoriete zoekplekken. De handige optie om van frequentie te veranderen om interferentiestoring van andere elektronische toestellen en metaaldetectors tegen te gaan is ook aanwezig.

Weten wat voor voorwerp er in de grond steekt is natuurlijk wel leuk om te weten, hiervoor heeft de Garrett 400i metaaldetector de numerieke object id functie waarmee er wordt aangegeven uit welk soort van metaal het gevonden voorwerp bestaat en dit al voor je het hebt opgegraven. Instellen zodat je een bepaalde metaalsoort zoals bv. ijzer niet wilt vinden is ook zo gebeurt met deze detector.

Met de grote zoekspoel, die uiteraard ook waterdicht is, zoek je meer en sneller een grote oppervlakte af dan de 200i en 300i. Met de pinpointer bepaal je gemakkelijk waar het op te graven voorwerp ligt, super handige en een niet te missen optie vind ik persoonlijk.

Nog een optie die de anderen van de Ace familie niet hebben is de’Iron Audio’. Hiermee kan je het geluidvolume voor ijzer aanpassen zodat het beter te horen is. Ook is het mogelijk om het geluid niet af te laten gaan als je iets van ijzer detecteert. Heel handig als je dus geen roestige ijzer rommel wilt blijven opgraven. Je kan natuurlijk ook gewoon instellen van ijzer niet meer te willen vinden (discrimineren) maar het verschil daarvan met ‘Iron Audio’ is dat je dan minder dieptebereik hebt. Met ‘Iron Audio’ heb je wel het volledige dieptebereik.

Als er meer dan één voorwerp vlak naast elkaar ligt, dan zal de Garret Ace 400i door zijn hoge herstelsnelheid meerdere piepen laten horen zodat je weet dat er meer dan één voorwerp ligt. Metaaldetectors met een te lage herstelsnelheid , meestal de goedkopere toestellen, doen dit niet, dan hoor je maar één piep en is de kans groot dat je wel is iets laat liggen.

De Garrett Ace 400i heeft een vast grondbalans, niet zelf in te stellen dus en daardoor minder geschikt voor op sterk gemineraliseerde gronden te zoeken zoals bijvoorbeeld het natte strandzand.

Garrett Ace 400i zoekstanden

De Garret 400i beschikt over 5 zoekstanden:

 1. Alle metalen
 2. Juwelen
 3. Munten
 4. Relics
 5. Custom (zelf kiezen)

Dieptebereik Garret 400i metaaldetector

Kleine Objecten zoals een munt kunnen met de Garrett Ace 400i metaaldetector tot +/- een 35 cm diep gevonden worden. Grote objecten kunnen tot +/- 1,5 meter diep gevonden worden.

Conclusie

De opvallende Garret Ace 400i metaaldetector is rechtuit en een gevoelig toestel die menig zoeker zal bekoren. Het is een goede metaaldetector voor beginners, maar zelfs een meer gevorderd iemand zal versteld staan van zijn kunnen. Het is een nauwkeurige lichtgewicht die het zoeken naar oudheden in de bossen etc. een leuke bezigheid maakt.