Garrett Ace Apex metaaldetector

GraadSemi-professioneel
TypeOveral + ondiep water
Beoordeling9/10
Garrett Ace Apex metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF Multi-frequentie
Doelgroep Beginners, volwassenen en kinderen vanaf +/- 9 jaar
Frequenties 5, 10, 15 en 20 kHz
Audio tonen 5 tonen
Zoekstanden Zero, munten, US munten, juwelen, relics, custom
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 35 a 40 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 1,5 meter
Waterdicht Zoekspoel wel, elektronica niet
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Automatisch
Zoekspoel 28 x 15 cm
Display type LCD (verlicht)
Lengte (min - max) 100 tot 135 cm
Batterijen lithium-ion
Gewicht 1,13 kg

Voordelen

 • Multi-frequentie (5, 10, 15 en 20 kHz)
 • Makkelijk in gebruik
 • 6 zoekstanden
 • Frequentiewisselaar
 • Oplaadbare batterij
 • Z-Lynk technologie voor draadloze hoofdtelefoon

Nadelen

 • Geen vibratie detectiesignaal
 • Software niet updatebaar
 • Zoekspoel waterdicht, rest spatwaterdicht

Beoordeling

 • Specificaties 9
 • Gebruiksvriendelijkheid 9
 • Kwaliteit 9
 • Prijs 9
Algemene rating9/10

De nieuwe Garrett Ace Apex is een semi-professionele metaaldetector die net zoals alle andere Garrett apparaten hoge kwaliteit vertegenwoordigt en makkelijk te bedienen is. Het is een nieuwe telg van de Garrett Ace serie en heeft zoals elke metaaldetector zijn plus- en minpunten. Het grootste pluspunt is dat hij op verschillende zoekfrequenties kan zoeken zodat je veel meer zal vinden dan met een toestel met maar één zoekfrequentie (zoals de meeste metaaldetectors). Een stevig minpunt vind ik persoonlijk, is dat hij niet volledig waterdicht is, wel spatwaterdicht en dat is beter dan niets.

De Garrett Ace Apex is geschikt voor beginners, ervaren zoekers en gemotiveerde kinderen.

Wanneer te koop?

Garrett is eindelijk de Ace Apex in kleinere aantallen aan het leveren aan webshops in Europa. Momenteel kan je hem hier kopen zolang de voorraad strekt. Als Garrett zijn distributie op orde heeft zal hij overal zonder problemen te koop zijn.

Garrett Ace Apex hier kopen

Garrett Ace Apex kenmerken

Multi-frequentie metaaldetector

De beste nieuwe functie is dat de Apex een multi-frequentie metaaldetector is. Hij kan op 5, 10, 15 en 20 kHz zoeken. Je kan op één zoekfrequentie zoeken of je kan met de Multi-flex multi-frequentie technologie op ze allemaal tegelijk zoeken zodat je meer kans hebt om voorwerpen te vinden en vlugger een zoekplaats kan afzoeken.

Met een lage zoekfrequentie zal een metaaldetector dieper voorwerpen kunnen detecteren dan met een hoge zoekfrequentie. Een lage is perfect voor grotere voorwerpen diep te detecteren. Kleine of fijne voorwerpen die dicht bij de grondoppervlakte liggen reageren het best op een hoge zoekfrequentie. Met een hoge heb je wel minder diepgang.

Ook heb je de Multi-salt frequentie, deze is het best te gebruiken op het strand of in laag zeewater waar de aanwezigheid van hoge mineralisatie van het zout het zoeksignaal kunnen verstoren.

Zoekspoel

De 28 x 15 cm DD Viper zoekspoel is speciaal voor de de Garrett Ace Apex ontwikkeld omdat deze de multi-frequentie technologie moet ondersteunen. Deze werkt dan ook niet op andere Ace modellen.

Frequentiewisselaar

De Apex kan van frequentiekanaal wisselen om storing tegen te gaan die veroorzaakt wordt door electronische toestellen in de buurt zoals bv. andere metaaldetectors. Handig als je samen met meerdere personen zoekt.

Garrett Ace Apex doos

Draadloze hoofdtelefoon

De draadloze Z-Lynk module van Garrett is ingebouwd in de Apex zodat je een draadloze hoofdtelefoon zonder problemen kan verbinden.

Grondbalans

Dankzij de ingebouwde grondbalans functie is het mogelijk om op gronden te zoeken die rijk zijn aan mineralen zoals zout, bemesting, kleine ijzerdeeltjes etc. Deze mineralen kunnen voor storingen zorgen die het zoeken moeilijk en zelfs onmogelijk kunnen maken. Met de grondbalans pas je de Apex aan naargelang de aanwezige mineralisatie zodat je zo min mogelijk storing te verduren krijgt.

Pinpointfunctie

Uiteraard is er een pinponter aanwezig zodat je gemakkelijk exact kan plaatsbepalen van een gedetecteerde voorwerp zodat je gegraven gaten zo klein mogelijk hoeft te graven en je rug kan besparen.

Snelle herstelsnelheid (recovery speed)

Zoals de meeste goede metaaldetectors heeft de Ace Apex ook een snelle herstelsnelheid zodat het mogelijk is om op een snel tempo te zwaaien en zodus vlugger een plaats kan afzoeken. Ook zorgt een snelle herstelsnelheid ervoor dat als er meer dan 1 voorwerp aanwezig er voor elk voorwerp een detectiesignaal wordt gegeven zodat je hoort dat er meer dan één voorwerp ligt en dus niets laat liggen, wat wel kan gebeuren met een metaaldetector die een trage herstelsnelheid heeft.

Batterij

De ingebouwde heroplaadbare lithium-ion batterij gaat een 15 tal uurtjes mee en kan makkelijk opgeladen worden met de USB oplaadkabel die er bij komt. Weten hoelang de batterij nog mee kan? Dat kan je van de batterij indicator op het scherm aflezen in 4 niveaus.

Aanpasbare lengte en gewicht

De steel is verstelbaar van lengte zodat hij op elk lichaam kan afgesteld worden voor het beste comfort. Op zijn kortst is hij 1 meter lang en op zijn langst 1,35 meter. Het gewicht van het toestel is 1,13 kg, wat vrij licht is en zo kunnen er vele uren achter elkaar gezocht worden zonder problemen.

Bediening unit

Een hele verbetering tov. andere Garrett Ace metaaldetectors is de nieuwe bediening unit. Deze heeft een mooi en strak design met een goed overzicht. Het scherm beschikt over achtergrondverlichting zodat je ook kan zoeken wanneer het te donker is.

Garrett Ace Apex display scherm

3 soorten voorwerp identificatie (herkennen metaalsoort)

 1. 5 verschillende audiotonen: aan de toon kan je ongeveer afleiden wat voor metaalsoort je detecteert.
 2. Numerieke target ID: metaalsoorten worden in nummers uitgedrukt op het scherm, van 1 tot en met 99.
 3. Iron volume: stel het volume voor ijzer in. Het volume van niet ijzerhoudende metalen blijft normaal. Handig als je ijzer niet wil opgraven.

Garrett Ace Apex zoekstanden

Er zijn 6 zoekstanden aanwezig waarmee je direct van start kunt gaan.

 • Zero
 • Munten
 • US munten
 • Juwelen
 • Relics
 • Custom

De ‘custom’ zoekstand is er eentje die je zelf kan instellen.

Dieptebereik

Kleine voorwerpen zoals een euromunt kunnen tot ongeveer 35 a 40 cm diep gedetecteert worden. Grote voorwerpen kunnen tot ongeveer 1,5 meter gedetecteert worden.

Is de Garrett Ace Apex waterdicht?

Een gemiste kans van Garrett vind ik, de Apex is niet helemaal waterdicht. De zoekspoel is waterdicht maar de bediening unit met scherm niet. Je kan in het water zoeken maar de bediening unit mag niet ondergedompeld worden. Hij is spatwaterdicht en kan dus wel tegen de regen.

Als het toestel nu volledig waterdicht was geweest dan had Garrett een echte winnaar gehad vind ik persoonlijk. Nu denk ik wel dat de meeste mensen zo goed als nooit volledig onderwater zullen zoeken dus voor de meeste maakt het niet uit of hun metaaldetector nu wel of niet compleet waterdicht is.

Verschil Garrett Ace Apex en Simplex +

De voornaamste verschillen tussen beide metaaldetectors:

1. De Apex is een multi-frequentie metaaldetector die op 4 verschillende zoekfrequenties kan zoeken en op alle 4 tegelijk. De Nokta Makro Simplex + kan maar op één zoekfrequentie zoeken.

2. De Garrett Apex zijn zoekspoel is waterdicht, de bediening unit niet. De Simplex+ is volledig waterdicht tot 3 meter diep.

3. De Simplex + zijn software is updatebaar, dat van de Apex niet.

4. De Apex heeft 6 zoekstanden en de Simplex + heeft 4 zoekstanden. De Apex heeft 5 niveaus van diepteaanduiding, de Simplex + heeft er 7.

5. De Apex heeft 5 audiotonen en de Simplex 3. De Simplex + heeft vibratie, de Apex niet.

6. De Apex is toch een stuk duurder. Hij kost toch iets meer dan 200 euro dan de Simplex + maar de multi-frequentie technologie maakt dat wel goed denk ik als je niet teveel geeft dat de Apex niet helemaal waterdicht is.

Conclusie

Als je een Garrett fan bent en een beginner bent of al wat ervaring hebt en er niet mee inzit dat de Apex niet volledig waterdicht is, dan is dit gewoon dé metaaldetector voor jou! Wil je een metaaldetector kopen en maakt het merk niet uit, dan kan de Garrett Ace Apex ook wel is een goede keus zijn voor jou. Het is een multi-functionele metaaldetector die over multi-frequentie technologie bechikt. Hij kan op 4 verschillende frequenties tegelijk zoeken, net alsof je met 4 metaaldetectors tegelijkertijd zoekt.

De Apex is zeker een goede metaaldetector maar Garrett heeft toch wat de bal misgeslagen vind ik persoonlijk. Mits een paar aanpassingen zoals hem bv. toch helemaal waterdicht te maken had dit een TOP metaaldetector gemaakt.

Video