Garrett AT Gold metaaldetector

GraadSemi-professioneel
TypeAlle terreinen
Beoordeling8/10
Garrett AT Gold metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF
Doelgroep Beginners, gevorderden, professionals
Frequenties 18 kHz
Audio tonen 3 tonen
Zoekstanden Alle metalen, disc 1, disc 2
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 40 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 1,25 meter
Waterdicht Ja, tot 3 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Auto + Manueel
Zoekspoel 13 x 20 cm
Display type LCD
Lengte (min - max) 106 cm tot 129
Batterijen 4 AA batterijen
Gewicht 1,4 kg

Voordelen

 • Geoptimaliseerd voor goud
 • Volledig waterdicht tot 3 m diep

Nadelen

 • Geen verlicht display
 • Minder geschikt voor zout water en nat strand

Beoordeling

 • Specificaties 7
 • Gebruiksvriendelijkheid 8
 • Kwaliteit 9
 • Prijs 8
Algemene rating8/10

De Garrett AT Gold is een metaaldetector die speciaal ontworpen is voor het zoeken naar goud. Het is een variant van zijn broer, de AT Pro maar toch wat anders. Zo heeft hij een hogere zoekfrequentie (18kHz) waardoor hij gevoeliger is en beter geschikt is voor het vinden van kleinere voorwerpen zoals fijn goud, munten, juwelen etc. Het is een gouddetector die ook uitermate geschikt is om in Afrika, Zuid Amerika en Australië te zoeken naar goudnuggets (goudklompjes).

Garrett AT Gold kenmerken

De Garrett AT Gold is volledig waterdicht tot ongeveer 3 meter diepte en is geschikt voor het zoeken in zoet water. In zout water en op nat strandzand werkt hij minder goed en daarvoor koop je beter een andere metaaldetector zoals de Garrett AT Pro.

Een metaaldetector in deze prijscategorie moet natuurlijk over grondbalans beschikken. De automatische en manueel instelbare grondbalans op de AT Gold helpt om valse signalen te voorkomen die voortkomen van bijvoorbeeld mineralen en zouten in de grond, zodat de focus ligt op het vinden van metalen voorwerpen zoals munten, juwelen enz.

Met goedkopere metaaldetectoren vind je veel ongewenste ijzeren objecten zoals bierdopjes, spijkers etc. De Garrett AT Gold beschikt over ‘Iron Audio’, deze functie helpt door middel van de toonhoogte van het geluid met het onderscheiden van afval (ijzer) en objecten die je wel wilt opgraven.

Een uitgebreide ijzerdiscriminatie is er natuurlijk ook aanwezig zodat je makkelijk metaalsoorten die je niet wilt detecteren gewoonweg negeert.

Als zoeker kan je gemakkelijk instellen op welke materiaalsoorten je wel of niet wilt zoeken. Heb je een object gevonden en geeft de AT Gold aan dat het de moeite is om op te graven, dan kan je met de ingebouwde pinpointer perfect bepalen waar je juist moet graven.

Verder heeft hij ook een hogere herstelsnelheid om dicht bij elkaar liggende objecten van mekaar te kunnen onderscheiden om vervolgens voor elk object een signaal te laten horen zodat je weet dat er meerdere objecten onder je zoekspoel liggen.

De steellengte is aanpasbaar van 106 cm tot 129 cm en hij werkt op 4 AA batterijen waarmee je ongeveer een 25 tal uurtjes kan zoeken met de Garrett AT Gold. De gevoeligheid (sensitivity) is in 8 stappen instelbaar. De detector zelf weegt een 1400 gram.

Garrett AT Gold zoekstanden

De Garrett AT Gold beschikt over 3 zoekstanden:

 1. Alle metalen
 2. Disc 1
 3. Disc 2

De Disc 1 en Disc 2 zijn 2 voorgeprogrammeerde zoekstanden.

Dieptebereik Garrett AT Gold

Kleine dingen zoals een munt kunnen tot +/- een 40 cm diep worden gevonden. Grote dingen kan de Garrett AT Gold tot +/- 1,25 meter diep vinden.

Conclusie

De Garret AT Gold is niet echt geschikt voor zoutwater of nat strandzand zoekers, maar voor de rest op alle terreinen inzetbaar. Het is een betrouwbare metaaldetector met een snelle responstijd en is verder makkelijk naar wens in te stellen. Hij is ook geoptimaliseerd voor het zoeken naar goud(nuggets).