Garrett AT Max metaaldetector

GraadProfessioneel
TypeAlle terreinen
Beoordeling8.25/10
Garrett AT Max metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF
Doelgroep Beginners, gevorderden, professionals
Frequenties 13,7 kHz
Audio tonen 3 tonen
Zoekstanden Alle metalen, zero, munten, custom
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 35 a 49 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 1,3 meter
Waterdicht Ja, tot 3 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Auto + Manueel
Zoekspoel 22 x 28 cm (DD)
Display type LCD (verlicht)
Lengte (min - max) 109 tot 140 cm
Batterijen 4 AA batterijen
Gewicht 1400 gram

Voordelen

 • Verlicht display
 • Overal te gebruiken
 • Draadloze hoofdtelefoon
 • Volledig waterdicht tot 3 m diep (ook zout)

Nadelen

 • Wat prijzig voor een beginner
 • Draadloze hoofdtelefoon niet waterdicht

Beoordeling

 • Specificaties 8
 • Gebruiksvriendelijkheid 8
 • Kwaliteit 9
 • Prijs 8
Algemene rating8.25/10

De Garrett AT Max metaaldetector is onstaan door de sterkste punten over te nemen van de AT Pro en de AT Gold, maar met nog meer mogelijkheden. Het is een veelzijdige heavy -duty detector die inzetbaar is voor alle terreinen en is perfect voor iedereen die het zoeken serieus neemt. Het is momenteel de beste Garrett metaaldetector die men kan kopen en hij is geschikt voor beginnende zoekers, ervaren zoekers en pro’s.

Garrett AT Max kenmerken

Nieuw is de ingebouwde draadloze Z-Lynk technologie, die ervoor zorgt dat de Garret AT Max draadloos audio doorzendt naar de meegeleverde draadloze hoofdtelefoon. Ook zorgt deze technologie er voor dat storing van andere toestellen wordt vermeden. Geen onhandige draden meer die alleen maar in de weg kunnen zitten en stuk kunnen gaan. Ook handig dat je niet meer altijd die hoofdtelefoon op en af moet doen.

Er is een automatische en manuele regelbare grondbalans, zodat het mogelijk is om op gemineraliseerde grond te zoeken.

Vroege vogels die graag in de ochtend zoeken, of in de vroege avond op een winterdag zullen het handig vinden dat er schermverlichting aanwezig is op de Garrett AT Max.

De ‘Iron Audio’ is ook aanwezig op deze metaaldetector en zorgt ervoor dat je gemakkelijk op alle metalen kunt zoeken, maar als je een ijzeren voorwerp detecteert, je aan de toon kunt horen dat het voorwerp uit ijzer bestaat. Heel handig als je geen ijzer wilt opgraven constant.
Het verschil met Iron Audio en ijzer op de gewone manier discrimineren is dat je met Iron Audio geen verlies van dieptebereik hebt, met gewone discriminatie heb je altijd wel wat verlies van dieptebereik.

Altijd handig om te weten uit welk materiaal een object bestaat voor je begint te graven, daarvoor heeft de Garrett AT Max metaaldetector, net zoals de meeste Garrets de numerieke object id functie waarmee er wordt aangegeven uit welk metaal het zich in de grond bevindende object bestaat. Instellen (discrimineren) zodat je een bepaalde metaalsoort zoals bv. ijzer niet wilt vinden is ook snel en makkelijk gedaan met deze detector. Dit is een functie waarmee je nooit meer zonder kan, eenmaal je ze gewend bent.

Uiteraard beschikt de AT Max ook over een ingebouwde pinpointer waarmee je na het detecteren van een voorwerp gemakkelijk de juiste ligging kan bepalen om het vervolgens op te graven. Hij werkt met een 13,6 kHz zoekfrequentie wat een goede frequentie is voor het zoeken van zowel kleine als grote voorwerpen. Ook presteert hij hierdoor beter op nat zee zand en zal hij daar minder valse signalen geven.

Verder is hij volledig waterdicht tot 3 meter diep en geschikt voor zoet en zout water. Hij weegt 1400 gram, heeft een in lengte verstelbare steel (109 tot 140 cm) en er moeten 4 AA batterijen in waarmee een 25 tal uren gezocht kan worden.

Garrett AT Max zoekstanden

De Garrett AT Max beschikt over 4 zoekstanden:

 1. Alle metalen
 2. Zero
 3. Munten
 4. Custom (zelf zoekstand instellen)

Dieptebereik Garrett AT Max

Kleine Objecten zoals een munt kunnen met de Garrett AT Max tot +/- een 35 a 40 cm diep gevonden worden. Grote objecten kunnen tot +/- 1,3 meter diep gevonden worden.

Conclusie

Garret is één van de beste metaaldetector fabrikanten en bewijst dit nogmaals met de Garrett AT Max. Het is een fantastische metaaldetector die op alle terreinen zijn mannetje staat. Hij is ontworpen voor gebruikt te worden in verschillende omstandigheden en zal je zeker niet teleurstellen.