Garrett AT Pro metaaldetector

GraadSemi-professioneel
TypeAlle terreinen
Beoordeling8/10
Garrett AT Pro metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF
Doelgroep Beginners, gevorderden, professionals
Frequenties 15 kHz
Audio tonen 3 tonen
Zoekstanden Alle metalen, munten, custom + 3 pro standen
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 35 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 1,25 meter
Waterdicht Ja, tot 3 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Auto + Manueel
Zoekspoel 22 x 28 cm (DD)
Display type LCD
Lengte (min - max) 106 - 129 cm
Batterijen 4 AA batterijen
Gewicht 1,4 kg

Voordelen

 • Overal te gebruiken
 • Waterdicht tot 3m diep, zelfs zout water

Nadelen

 • Hoofdtelefoon niet waterdicht
 • Geen verlicht display zoals de AT Max

Beoordeling

 • Specificaties 7
 • Gebruiksvriendelijkheid 8
 • Kwaliteit 9
 • Prijs 8
Algemene rating8/10

In tegenstelling tot de goedkopere Ace metaaldetectors is de Garrett AT Pro zwart van kleur in de plaats van het felle en opvallende geel. Hij ziet er meer professioneel en volwassen uit en dat is hij ook. Hij is geschikt voor beginners alsook voor de meer ervaren zoeker en professionals. De AT van AT Pro staat voor alle terreinen, waarvoor deze detector dan ook geschikt is.

Garrett AT Pro kenmerken

De Garrett AT Pro is voorzien van een waterdichte spoel, display en waterdichte connectoren zodat je veilig in natte en stoffige omgevingen kan zoeken. De metaaldetector is dus volledig waterdicht en kan tot 3 meter diep gebruikt worden, in zoet en zout water.

Met zijn 15 kHz zoekfrequentie is hij ook geschikt voor het vinden van fijnere voorwerpen en fijn goud. Metaaldetectors met een lage zoekfrequentie kunnen hier moeite mee hebben. Ook heeft deze Garrett metaaldetector een hoge herstelsnelheid voor het detecteren van voorwerpen die vlak naast elkaar liggen.

Door de ‘Iron Audio’ functie hoor je gewoon aan het geluid of het gevonden voorwerp uit ijzer bestaat of niet. Zo hoef je niet te veel te graven als ijzer je niet zoveel interesseert.

Een automatische en handmatig instelbare grondbalans is ook op deze detector aanwezig en is natuurlijk altijd welkom. Dit zorgt er voor dat de metaaldetector beter de grondconditie kan begrijpen, handig wanneer de grond rijk is aan zout of andere gemineraliseerde grond.

Een goede detector moet natuurlijk een pinpointer bevatten zodat je gemakkelijk de ligging van het object kunt bepalen en zo geen veel te grote gaten moet maken. Met de pinpointer van de Garret AT Pro doe je dit dan ook snel en efficiënt.

Hoe diep het gevonden object onder de grond ligt lees je gewoon op het display af, net als hoe lang de batterijen nog mee kunnen en nog vele andere dingen zoals bv. uit welk materiaal het voorwerp bestaat. De Garrett AT Pro weegt 1,4 kg en de steel is instelbaar van 106 tot 129 cm. De 4 AA batterijen gaan ongeveer 25 uren mee.

Garrett AT Pro zoekstanden

De Garrett AT Pro heeft 6 zoekstanden waarvan 3 STD (standaard-) en 3 PRO zoekstanden. Als je nog geen ervaring hebt, dan is het best om te starten met de standaard zoekstanden.

Onderstaande zoekstanden zijn in zowel standaard als PRO stand beschikbaar:

 1. Zero (hetzelfde als ‘alle metalen zonder discriminatie)
 2. Munten
 3. Custom (zelf zoekstand samenstellen)

Dieptebereik Garrett AT Pro

Met de AT Pro kunnen kleine Objecten zoals een munt tot +/- een 35 cm diep gevonden worden. Grote objecten kunnen tot 1,25 meter diep gevonden worden.

Conclusie

De Garret AT Pro is een goede metaaldetector aan een schappelijke prijs die inzetbaar is op alle terreinen en waterdicht is tot 3 meter diep. Hij is vrij makkelijk in gebruik en zelf menig beginner zal hem na een paar dagen gebruik onder de knie hebben. Hij is voorzien van alle functionaliteiten die nodig zijn om mooie vondsten mee te kunnen doen.

Garrett AT Pro video