Garrett Pro-pointer II pinpointer

GraadProfessioneel
TypeOveral + spatwaterdicht
Beoordeling9/10
Garrett Pro-pointer II

Specificaties

Waterdicht Spatwaterdicht
Spatwaterdicht Ja
Zoekfrequentie 12 kHz
Detectiesignaal Audio/Vibratie
Programma's nvt.
Gevoeligheid nvt.
LED verlichting Ja
Batterij 9 Volt
batterijlevensduur Ongeveer 30 uur
Gewicht 200 gram
Anti-verlies alarm Ja

Voordelen

 • Spatwaterdicht (IP66)
 • Zéér eenvoudig in gebruik
 • 350 graden detecteerbereik
 • Zowel audiosignaal als vibratie
 • Led verlichting

Nadelen

 • Gevoeligheid niet aan te passen

Beoordeling

 • Specificaties 7
 • Gebruiksvriendelijkheid 10
 • Kwaliteit 10
 • Prijs 9
Algemene rating9/10

Als je opzoek bent naar een goede pinpointer van een gerespecteerd merk, dan is de Garrett Pro-pointer II een geschikte pinpointer voor jou. Deze zal ervoor zorgen dat je sneller een vondst in het gat of kluit aarde zal vinden, zodat je zo snel mogelijk terug op pad kan om te zoeken naar de volgende vondst.

Hoeveel te dichter je bij een vondst komt, hoeveel te meer het detectiesignaal toeneemt.

Waarom de Garrett pro-pointer II?

 1. Als dit handige apparaatje je iets van een minuut per gegraven gat bespaart en je graaft laat ons zeggen 30 gaten per zoeksessie, dan bespaar je toch al vlug 30 minuten.
 2. We willen allemaal kwalitatief en betrouwbaar materiaal dat doet wat het moet doen en deze Pro-pointer II voldoet daar helemaal aan.
 3. Dit is een heel makkelijk apparaat, er is maar één knop aanwezig en de bediening is heel eenvoudig.
Garrett Pro Pointer 2 kenmerken

Garrett Pro-pointer II kenmerken

Aanzetten doe je door op de enige knop te drukken terwijl je de pinpointer uit de buurt houdt van metalen voorwerpen. Vervolgens hoor je 2 piepjes en de LED verlichting gaat en blijft aan.

Uitzetten doe je door op de knop te drukken en los te laten, dan hoor je één piep en het toestel zet zich uit.

Spatwaterdicht

Wat handig is is dat de Garrett Pro-pointer II spatwaterdicht is zodat je hem zonder zorgen zelfs in de natte, modderige omgeving en in de regen kan blijven gebruiken. Onder de kraan afspoelen mag ook maar er mag geen water in de speaker komen, dit kan je voorkomen door de speaker goed met een vinger af te sluiten door er stevig op te drukken. Het detectiegedeelte mag je bv. in een plas water steken, maar de knop en alles er boven mag niet ondergedompeld worden.

Detectiesignaal

Als de Pro-pointer II iets detecteert, dan hoor je een audiotoon en vibreert hij . Het trillen is handig als je slecht hoort of als er teveel omgevingsgeluid aanwezig is, zo voel je het gewoon als je iets detecteert. Het is niet mogelijk om te kiezen voor alleen vibreren of alleen audio als detectiesignaal.

Anti-verlies alarm

Zoals bij de meeste pinpointers is er ook een alarmsignaal te horen bij verlies zodat je hem niet vlug zal kwijtraken. Na 60 minuten schakelt hij zichzelf automatisch uit om de batterij te sparen. Gaat het alarmsignaal af en wil je het uitzetten, dan moet je de pinpointer uitzetten en daarna terug aan.

Batterij

De Pro-pointer II werkt op één 9 volt batterij en daarmee kan er plus minus 30 uur gepinpoint worden. Wanneer de batterij bijna leeg is, zal er een tweetonig alarmpje afgaan zodat je weet dat de batterij aan vervanging toe is.

LED verlichting

Ook aanwezig is een handige LED verlichting dat je als zaklamp kan gebruiken wanneer je wat extra licht kan gebruiken.

Retunen – valse signalen tegen gaan

Zoutwater, natte grond en bodems waar er teveel mineralisatie aanwezig is kunnen voor valse signalen zorgen. De Pro-pointer II kan je eenvoudig retunen door de tip in het water of zand te steken dat voor valse signalen zorgt, dan zet je hem vlug uit en terug aan zodat hij beter afgesteld is zodat er minder of geen valse signalen meer te horen zijn.

Holster

Een holster wordt bij het toestel meegegeven zodat je deze aan je broeksriem in handbereik kan hangen.

Garrett Pro pointer 2 pinpointer

Ten slotte

De Garrett Pro-pointer II is een handig tooltje dat je zal helpen bij het opsporen van vondsten nadat je ze hebt gedetecteerd met je metaaldetector. Omdat hij nauwkeuriger kan pinpointen dan een metaaldetector vind je het voorwerp sneller in of naast een gegraven gat.

Wat ook mogelijk is, is om metalen voorwerpen in muren of vloeren te detecteren.

Verder heeft hij de meest gangbare opties die een goede pinpointer nodig heeft zodat hij kan doen wat er van hem verwacht wordt, namelijk zo snel mogelijk de vondst lokaliseren.