Garrett Seahunter Mark II onderwater metaaldetector

GraadProfessioneel
TypeStrand en onderwater
Beoordeling8/10
Garrett Seahunter Mark II onderwater metaaldetector

Specificaties

Technologie PI (Pulse Inductie)
Doelgroep Waterzoekers en duikers
Frequenties 0,75 kHz
Audio tonen 1 toon
Zoekstanden Standard Trash Elimination, discrete Trash Elimination
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 35 a 40 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 1,25 meter
Waterdicht Ja, tot 65 meter diep
Pinpoint functie Nee
Diepte aanduiding Nee
Grondbalans Nee
Zoekspoel 20 cm
Display type Geen display
Lengte (min - max) 71 cm tot 132 cm
Batterijen 8 AA batterijen
Gewicht 2,6 kg

Voordelen

  • Volledig waterdicht tot 65 meter diep (ook zout)
  • Meegeleverde waterdichte hoofdtelefoon
  • Uitstekende strand, zee en duik metaaldetector

Nadelen

  • Geen scherm met af te lezen instellingen etc.

Beoordeling

  • Specificaties 7
  • Gebruiksvriendelijkheid 8
  • Kwaliteit 9
  • Prijs 8
Algemene rating8/10

De Garrett Seahunter Mark II is een professionele onderwater metaaldetector waarmee je overal kan zoeken. Op land, strand, zoet en zout water, dat is allemaal mogelijk. Wel is hij het best geschikt en geoptimaliseerd voor het onderwater zoeken. De Garrett Seahunter Mark II is een analoge Pulse inductie metaaldetector die zonder problemen alle metalen en schatten onderwater kan detecteren.

Een Pulse inductie metaaldetector is beter bestand tegen gemineraliseerde ondergronden en is daardoor beter voor onderwater- en strandzoeken dan een VLF (Very Low Frequency) metaaldetector. In tegenstelling tot de Garrett Seahunter Mark II zijn de meeste metaaldetectors VLF detectors.

Garrett Seahunter Mark II kenmerken

Zoals het een echte onderwater metaaldetector betaamt, is de Garrett Seahunter Mark II volledig waterdicht en dit tot op extreme diepte. In tegenstelling tot de meeste onderwater metaaldetectors die tot 3 a 5 meter diep waterdicht zijn, is de Garrett Seahunter Mark II te gebruiken tot wel 65 meter diepte. Je kan er dus gerust zonder zorgen mee gaan duiken naar verloren schatten in zee.

De bediening is simpel, er zijn maar 3 draaiknoppen voor de instelling te regelen. Met de ELIMINATION knop regel je de discriminatie en met de THRESHOLD knop stel je de basistoon af. Met de rechtse knop verander je van zoekstand of zet je het toestel af. Er is geen LCD scherm aanwezig, er is dus geen batterijlevensduur, bodem mineralisatie en andere af te lezen. Elke keer je de Garrett Seahunter Mark II aanzet doet hij automatisch een batterijtest en hoor je aan het aantal biepen hoe vol de batterijen nog zijn.

De Garrett Seahunter Mark II heeft een gewicht van 2600 gram. Er moeten 8 AA batterijen in waarmee er ongeveer een 22 uur gezocht kan worden. De steellengte is aanpasbaar van 71 cm tot 132 cm.

Als je van plan bent om te duiken met de Garrett Seahunter Mark II, dan installeer je de meegeleverde korte Scuba steel zodat het handelen en bewegen met het toestel in het water vele makkelijker gaat dan met een lange steel. Als je rechtstaand zoekt op het land, strand of ondiep water, dan is de standaard steel de juiste keuze voor het zoeken naar allerlei muntgeld, sieraden etc.

Het is ook mogelijk om het bedieningskastje/elektronica aan de riembevestiging te dragen in de plaats van aan de metaaldetector zelf. Tijdens het duiken is de Garrett Seahunter Mark II dan vele beter te hanteren vanwege het lagere gewicht.

Een waterdichte hoofdtelefoon wordt meegeleverd.

Strand zoeken

De Garrett Seahunter Mark II metaaldetector is uitermate geschikt voor te zoeken op het strand, zowel op het natte als het droge gedeelte en in het water. Het is een Pulse inductie metaaldetector en daardoor perfect voor op zout houdende gronden te zoeken zoals het strand en in zee.

Garrett Seahunter Mark II zoekstanden

De Garrett Seahunter Mark II beschikt over 2 zoekstanden:

  1. Standard Trash Elimination
  2. Discrete Trash Elimination

Dieptebereik Garrett Seahunter Mark II

Kleine voorwerpen zoals een munt kunnen met de Garrett Seahunter Mark II tot +/- een 35 a 40 cm diep gevonden worden. Grote voorwerpen kunnen tot +/- 1,25 meter diep gevonden worden.

Conclusie

Garret is één van de beste en bekendste metaaldetector fabrikanten, hun onderwater metaaldetector de Garrett Seahunter Mark II is hun parade paardje voor het onderwater zoeken. Als je een metaaldetector voor het duiken wilt kopen, dan is dit een uitstekende keuze. Er kan tot 65 meter diep onderwater mee gezocht worden, vele dieper dan de meeste onderwater metaaldetectors.

Video