Makro Multi Kruzer metaaldetector

GraadProfessioneel
TypeAlle terreinen
Beoordeling8/10
Makro Multi Kruzer metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF Multi-frequentie
Doelgroep Gevorderden en professionals
Frequenties 5 kHz, 14 kHz, 19 kHz
Audio tonen 3 tonen
Zoekstanden Alle metalen, 2 tonen, 3 tonen, 4 tonen, strand, diepzoekmode
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 50 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 2 meter
Waterdicht Ja, tot 5 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Auto, manueel, tracking
Zoekspoel 28 cm DD widescan
Display type LCD (verlicht)
Lengte (min - max) 111 cm tot 135 cm
Batterijen LiPo batterij (oplaadbaar)
Gewicht 1,4 kg

Voordelen

 • Strandmodus voor zout
 • Heel hoge reactiesnelheid
 • Prijs/kwaliteit
 • Waterdicht tot 5 meter diep (zoet + zout)
 • Inclusief draadloze hoofdtelefoon t.w.v. €149,00
 • Inclusief Nokta-Pointer pinpointer t.w.v. €139,95.

Nadelen

 • Pinpoint knop mocht iets groter zijn

Beoordeling

 • Specificaties 8
 • Gebruiksvriendelijkheid 8
 • Kwaliteit 8
 • Prijs 8
Algemene rating8/10

Een echte allround metaaldetector voor gemotiveerde beginners, gevorderde zoekers en professionals met een uitstekende bouwkwaliteit, dat is de Makro Multi Kruzer. Op het land, op het strand, in zee, alles kan hij aan. Hij is volledig waterdicht tot 5 meter diep en dit in zoet EN zout water.

Hij is in staat om dieper te zoeken dan de meeste metaaldetectors in dezelfde prijsklasse en dit in elke bodemsoort. Hij heeft ontelbare uitgebreide instellingen die je zullen helpen bij het vinden van voorwerpen in de grond.

Makro Multi Kruzer kenmerken

De Makro Multi Kruzer is een metaaldetector die op 3 verschillende zoekfrequenties kan zoeken. Dit betekent dat je eigenlijk 3 metaaldetectors in 1 hebt, want de meeste andere metaaldetectors kunnen maar op één zoekfrequentie zoeken.

De Multi kruzer heeft de keuze in de volgende frequenties:

 • 5 kHz = het best geschikt voor diep te zoeken en voor grote objecten.
 • 14 kHz = goed voor algemeen gebruik
 • 19 kHz = het best geschikt voor het detecteren van kleine en fijne objecten. Ook goed voor op vervuilde gronden.

Zoals bij de meeste metaaldetectors is er bij de Makro Multi Kruzer ook een numerieke voorwerp id aanwezig. Dit helpt je bij het identificeren van een gevonden voorwerp en werkt als volgt: bij detectie van een voorwerp krijg je op het display een getal te zien en elk getal staat voor een materiaalsoort. Na dat je de detector een beetje onder de knie hebt weet je bij het zien van dat getal meestal wat voor voorwerp er onder de grond steekt.

Je kunt het geluidvolume aanpassen voor als je ijzer vindt, zodat je aan het geluid kan afleiden dat er ijzer in de bodem steekt. Het geluid uitschakelen bij het detecteren van ijzer kan ook.

Als er meerdere voorwerpen vlak naast mekaar liggen, dan is het handig van een hoge hersteltijd te hebben, zodat je alle voorwerpen detecteert en dus meerdere piepen krijgt ipv. maar één. De Multi Kruzer heeft een zéér hoge hersteltijd, weinig kans dus om voorwerpen te missen.

De Makro Multi Kruzer heeft een frequentie regelaar om gemakkelijk van frequentie te kunnen veranderen als er andere metaaldetectoren of andere elektronische apparaten in de buurt voor storing zorgen.

Met de ingebouwde heroplaadbare li-po batterij kan je ongeveer een 19 tal uur zoeken vooraleer je hem moet opladen. Hoe lang de batterij nog mee gaat tot de volgende laadbeurt lees je eenvoudig van het scherm af. Wat ook handig is, is dat je een powerbank kan aansluiten tijdens het zoeken om de dtector van extra stroom en zoekduur te voorzien.

Door de mogelijkheid van firmware updates, heb je een detector die altijd over de laatste firmware/software beschikt.

De Multi Kruzer is aanpasbaar in lengte van 111 cm tot 135 cm en hij weegt 1400 gram.

Het scherm is verlicht en er is een zoeklicht ingebouwd zodat zelfs zoeken in het donker mogelijk is. Ook vibratie is aanwezig voor als je een object detecteert. Een leuke en handige optie, zeker als je doof of slechthorend bent.

Er wordt een draadloze lichtgewicht hoofdtelefoon bij de Makro Multi Kruzer meegeleverd die ook nog comfortabel op het hoofd zit. Zoek je toch liever met je oude hoofdtelefoon met draad? Dan kan dat, want een hoofdtelefoonaansluiting is aanwezig.

Onderwater metaaldetector

De Makro Multi Kruzer is een onderwater metaaldetector die dieper kan dan de meeste die waterdicht zijn, hij is volledig waterdicht tot wel 5 meter diep. Er kan in zowel zout- als zoetwater mee gezocht worden. Uiteraard is zoeken in de regen en afspoelen onder de kraan ook geen enkel probleem.
Strand zoeken
Doordat hij volledig waterdicht is en het een heel stabiel toestel is, is het perfect mogelijk voor met deze metaaldetector te zoeken op het strand, zelfs op het natte zee zand staat hij zijn mannetje.

Makro Multi Kruzer zoekstanden

De Makro Multi Kruzer beschikt over 6 zoekstanden:

 1. Alle metalen
 2. 2 tonen
 3. 3 tonen
 4. 4 tonen
 5. Strand
 6. Diepzoekmode

Dieptebereik Makro Multi Kruzer

De Makro Multi Kruzer is een metaaldetector waarmee je echt diep kan zoeken, dieper dan de meeste metaaldetectors. Kleine Objecten zoals een munt kunnen met de Multi Kruzer tot +/- een 50 cm diep worden gevonden. Grote objecten kunnen tot +/- 2 meter diep gevonden worden. Voor de prijs van dit apparaat vind je geen enkel dat dieper kan zoeken of zelfs even diep.

Conclusie

De Makro Multi Kruzer metaaldetector is met zijn multifrequentie technologie overal inzetbaar, in zee, vijvers, rivieren, strand, bos, akkers, militaria etc. In zijn prijsklasse is het één van de beste metaaldetectors die je kan kopen. Hij heeft oneindig veel instellingen en kan zich prima meten met top metaaldetectors van het hogere prijssegment.

Video