XP metaaldetectors

XP metaaldetectors
Eén van de grootste Europese metaaldetector merken is XP. Een Franse metaaldetector fabrikant die nog altijd zelf hun toestellen fabriceert in Frankrijk, in de plaats van zoals vele bedrijven die hun producten in China laten produceren. Een groot voordeel daarvan is dat elke XP metaaldetector de Franse kwaliteit en betrouwbaarheid uitstraalt.

Alle XP metaaldetectors op Metaaldetectorinfo

XP Deus 2

XP Deus 2

XP Deus

XP Deus metaaldetector

XP Pinpointers

XP MI-6

XP MI-6

XP metaaldetectors geschiedenis

In 1998 is het XP metaaldetectors door twee broers gestart te Toulouse Frankrijk. In 1982 kochten Alain Loubet en zijn broer hun éérste metaaldetector, ze spendeerden vele uren met zoeken en waren op slag door de zoek microbe gebeten.

Alain zag al vlug dat de huidige metaaldetectors voor verbetering vatbaar waren, hij had een visie hoe de beste metaaldetector er zou moeten uitzien. In 1998 is XP dan ontstaan.

De éérste XP metaaldetectors werden manueel in elkaar gestoken en er werden werknemers in dienst genomen.

Er werden werknemers in dienst genomen en in 2000 kwam de éérste XP metaaldetector op de markt, de Adventis. Deze werd al vlug razend populair bij de gebruikers er van door de diepte die het toestel kon bereiken.

In 2001 en 2002 werd de productielijn uitgebreid en de Adventis ADX 200 en ADX 100 werden geïntroduceerd.

In 2003 werd de XP Gold Maxx geïntroduceerd en ook additionele zoekspoelen.

2004 en 2005 kwamen de éérste XP draadloze hoofdtelefoons op de markt, ook kwamen er nog 5 XP metaaldetectors uit die allen voorzien waren van een draadloze technologie die de basis legden voor de toekomstige XP Deus. Alain begon met het brainstormen voor de ultieme metaaldetector, de XP Deus.

In 2006 werd de research & development afdeling uitgebreid en het werk aan de Deus begon. In 2008 begon men aan het testen van het prototype van de Deus.

Na 5 lange jaren van hard werk kwam dan eindelijk de XP Deus metaaldetector in 2009 op de markt. Zoekers waren direct enthousiast over dit snelle en licht toestel met draadloze technologie en mooi design.

In 2011 werd er een nieuwe geavanceerde fabriek in Toulouse geopend.

In 2012 is de XP Deus op de Amerikaanse markt gekomen en door uitstekende reviews van de éérste draadloze metaaldetector bleef hij in populariteit groeien.

In 2013 werd de Deus 3.0 uitgebracht en de garantie werd van 2 naar 5 jaar verhoogd. Een nieuwe draadloze hoofdtelefoon en een 11 inch waterdichte zoekspoel kwamen ook uit.

In 2017 zijn er 2 nieuwe zoekspoelen uitgekomen en de Deus 4.0. Ook de XP MI-6, een pinpointer van premium kwaliteit die ook geconnecteerd en bedient kan worden met elke andere XP metaaldetector werd gereleased.

2018 Release van de XP ORX, een budgetvriendelijkere en iets minder uitgebreide versie van de Deus.

Release van de MI-4 pinpointer, die hetzelfde kan als de MI-6, behalve hem verbinden met een andere XP detector.

Einde 2021 werd de XP Deus 2 geïntroduceerd samen met de draadloze WS6 hoofdtelefoon en de BH-01 waterdichte hoofdtelefoon met botgeleiding die je erbij krijgt. De Deus II is nog beter dan zijn voorganger en nu eindelijk volledig waterdicht en met simultane multi-frequentie.

XP metaaldetectors reviews en beoordeling

Alles wat je wilt weten over XP metaaldetectors, andere XP producten en andere merken vind je hier op deze website. We volgen alle nieuwe dingen op en plaatsen ze direct hier op de site zodat je op één centrale plaats van alles wat je wilt weten voorzien wordt.

Klik bovenaan op de metaaldetector waar je alles over wilt weten.