3 nieuwe versies van de Nokta Simplex metaaldetector

Nokta heeft zojuist in een livestream van uit de IWA OutdoorClassics beurs in Duitsland laten weten dat er 3 verschillende nieuwe versies van de Nokta Simplex gaan komen.

Nokta Simplex Lite

De Nokta Simplex Lite is de basis versie en is het goedkoopst. Deze heeft geen ingebouwde bluetooth, je kan dus alleen maar bedrade oortjes of een bedrade hoofdtelefoon gebruiken. Wel biedt deze Lite versie alles wat een beginner nodig heeft.

Nokta Simplex BT

de BT van de Nokta Simplex BT staat voor bluetooth en deze zal de Nokta Simplex+ vervangen in de toekomst.

Zoals je misschien al wist, kan je aan de Simplex+ geen bluetooth hoofdtelefoon of oortjes koppelen, omdat deze geen ingebouwde bluetooth module heeft. Je kan alleen de Nokta green hoofdtelefoon die met 2.4 GHz draadloze technologie werkt gebruiken als je met een hoofdtelefoon zonder bedrading wil zoeken.

De Nokta Simplex BT heeft wel een ingebouwde bluetooth module, zodat je zelf kan kiezen welke draadloze oortjes of hoofdtelefoon je gebruikt. Ook heeft deze dezelfde zoekstanden als de Simplex+ en de instellingen zijn ook zo goed als hetzelfde.

Nokta Simplex Ultra

De Nokta Simplex Ultra is de beste versie van de 3. Deze heeft ingebouwde bluetooth en een draadloze bluetooth hoofdtelefoon is ook inbegrepen bij aankoop.

De Simplex Ultra heeft een carbonnen steel waardoor het totale gewicht van de metaaldetector maar 1180 gram bedraagt.

Voor de rest heeft de Ultra meer zoekstanden en meer instellingen dan de andere versies.

Nieuwe zoekspoelen

Er zijn ook nieuwe zoekspoelen in de maak. De Zoekspoelen die getoond werden zijn nog van de Simplex+, maar als je een van de nieuwe modellen koopt zal er een andere zoekspoel bijzitten.

Overige verschillen

De nieuwe Simplex modellen hebben 7 knoppen i.p.v. de 6 die de Simplex+ heeft en ze zijn ook niet meer rond zoals voorheen. Ook zijn de bedieningsunits dunner dan van de Simplex+.

Nokta is onlangs van naam veranderd, waar ze voorheen Nokta Makro noemden hebben ze het nu afgekort naar gewoon Nokta. Op de nieuwe Simplex detectors is er nu dus alleen maar het Nokta logo te zien centraal onder het scherm.

De 3 nieuwe toestellen gebruiken allen een zoekfrequentie van 15 kHz in de plaats van de 12kHz die de Simplex+ gebruikt.

Voor de rest is de ergonomie verbeterd en wordt er nieuwere modernere hardware gebruikt.

Nieuwe connecteerbare pinpointer

De nieuwe pinpointer die er ook zit aan te komen zal met de nieuwe Simplex modellen te verbinden zijn, net zoals met de Legend zodat je het pinpointsignaal door je hoofdtelefoon of luidspreker zal kunnen horen.

Wanneer te koop en wat gaan ze kosten?

Update 21 April 2023:

Momenteel worden de nieuwe Simplex detectors door verschillende mensen getest. Binnen korte tijd zullen die testers video’s delen op social media. Normaal gezien zal het daarna niet lang meer duren vooraleer de nieuwe modellen verkrijgbaar zullen zijn.

Als ik meer weet dan zal ik het hier updaten.

Video

Plaats een reactie