Garrett Metaaldetectors heeft White’s overgenomen!

Garrett Metaaldetectors gespecialiseerd in sport en beveiliging metaaldetectors heeft het Amerikaanse White’s Electronics overgenomen.

White’s Electronics was één van de eerste metaaldetector fabrikanten, zij waren al sinds 1950 actief en waren een echt familiebedrijf dat sinds hun ontstaan metaaldetectors vervaardigden in de Amerikaanse staat Oregon.

Het was al sinds half juni 2020 bekend dat White’s ging stoppen met hun activiteiten, ze hebben toen alle verkopers van hun metaaldetectors daarvan op de hoogte gebracht. Volgens White’s was er sprake van te veel concurrentie en namaak op de markt. Dan kwam het Covid 19 virus dat voor een tekort zorgde van verschillende nodige materialen voor de vervaardiging van metaaldetectors en dat was de druppel die de emmer deed overlopen.

Na ongeveer 70 jaar in het vak heeft de White familie de moeilijke beslissing genomen om te stoppen met het bedrijf en de productie van metaaldetectors.

Overeenkomst Garrett

White’s is blij dat ze tot een overeenkomst zijn gekomen met hun vrienden en collega’s van Garrett Metaaldetectors die de White’s naam, technologie, design en het productaanbod hebben overgenomen.

Garrett en White’s zijn beide Amerikaanse familiebedrijven die dezelfde bedrijfswaarden delen, een liefde voor de metaaldetectie hobby en respect voor de klanten.

White’s laat weten dat ze hun bedrijf in goede handen achterlaat. Ook bedanken ze al hun werknemers en klanten voor hun jarenlange vertrouwen en wensen ze Garrett al het beste met de voortzetting en het aanbieden van metaaldetectors en andere producten van hoge kwaliteit gemaakt in Amerika.

Garrett Metaaldetectors overname White's metaaldetectors

9 maanden na de overname heeft Garrett hun eerste nieuwe metaaldetector uitgebracht met White’s technologie, de Garrett Goldmaster 24k. Zoals de naam impliceert is het een metaaldetector voor goud. Volgens Garrett is deze uiterst gevoelig zodat de kleinste goudklompjes ermee gevonden kunnen worden.

2 reacties op “Garrett Metaaldetectors heeft White’s overgenomen!”

  1. Hallo,

    Ik vermoed dat je daarvoor bij zo goed als elke metaaldetector webshop en handelaar terecht kan. Sommigen hebben een eigen service center waar ze problemen kunnen fixen en anders kan je waarschijnlijk bij Garrett zelf terecht.

    Beantwoorden

Plaats een reactie