Minelab GPX 6000 – Nieuwe Minelab metaaldetector

Minelab heeft in juli 2020 een nieuwe metaaldetector, de GPX 6000 geregistreerd waarvan men hoopte van deze ergens in de lente van 2021 uit te brengen.

Nu is er wat meer info over verschenen en men speculeert dat Minelab deze één van de volgende weken misschien al gaat onthullen. Ik volg het op en als er updates zijn, dan update ik deze pagina.

Metaaldetector voor goud

De Minelab GPX 6000 vult de GPX serie aan, waartoe de GPX 4500 en de GPX 5000 ook behoren. Dit zijn metaaldetectors die speciaal ontwikkeld zijn voor goud prospectie. Eigenlijk minder geschikt voor onze contreien als je echt naar goud nuggets wil zoeken, maar er zijn mensen die de GPX metaaldetectoren ook hier gebruiken voor naar munten en andere voorwerpen te zoeken.

Het meest worden ze natuurlijk gebruikt in Australië, Afrika en Amerika etc. waar er gouden nuggets (klompjes) gevonden kunnen worden. Maar in Europa gebruiken ze ook wel is een Minelab metaaldetector van de GPX serie als men oa. meer dieptebereik wilt.

-Zou de GPX 6000 de beste metaaldetector voor goud kunnen zijn die er bestaat?

Specificaties

Buiten onderstaande specificaties is er over de Minelab GPX 6000 nog niet veel concreets bekend. We zullen moeten afwachten totdat Minelab verdere info bekendmaakt.

Minelab GPX 6000 specificaties

Het eerste wat me zo direct opvalt is dat hij met zijn 2,1 kg lichter is dan de twee andere GPX’en, wat nog altijd niet superlicht is maar toch al een pak lichter. Verder werkt hij met Li-ion batterijen die iets van een 8 uur meegaan en er is ook bluetooth aanwezig zodat er een draadloze hoofdtelefoon kan gebruikt worden.

Je krijgt er twee verschillende zoekspoelen bij, namelijk een 28 cm mono schijf en een 35 cm mono schijf.

Specs

 • Zoekstanden: Difficult / Normal
 • Grondbalans: Auto / Manual (Quick-Trak)
 • Noise Cancel: Auto
 • Sensitivity(gevoeligheid): Manual (Levels 1-10) / Auto (Level 11) /Auto+ (Level 12)
 • Threshold Tone (achtergrondtoon): On / Off
 • Volume – 5 Levels
 • Maximum lengte: 145 cm / 57 inches
 • Kortste lengte: 76 cm / 30 inches
 • Displayscherm: Monochrome LCD met Backlight
 • Audio Output: Ingebouwde luidspreker / Bedraad 3.5mm hoofdtelefoon aansluiting / Draadloos: Bluetooth aptX Low Latency voor draadloze hoofdtelefoon
 • Meegeleverde hoofdtelefoon: ML 100 draadloze hoofdtelefoon
 • Batterij: Li-ion batterij, 5833 mAH
 • Batterijduur: Ongeveer 8 uur
 • Gewicht: 2.1 kg / 4.6 lbs
 • Inbegrepen zoekspoelen: GPX 11 11 inch Round Monoloop en GPX 14″ DD 
 • Waterdicht: De zoekspoelen zijn waterdicht tot 1 meter diep en de metaaldetector is spatwaterdicht

Belangrijkste kenmerken: GeoSense PI / Bluetooth / aptX Low Latency

Minelab GPX 6000 scherm

Minelab GPX 6000 prijs

Waar ik al wel zeker van ben is dat het geen goedkope metaaldetector zal zijn. Dat zie je aan de prijzen van zijn GPX voorgangers, die variëren van ongeveer 3000 euro voor de GPX 4000 tot iets van een 4500 euro voor de GPX 5000. Daar krijg je in de plaats wel een professionele goudzoek metaaldetector van Minelab voor, het beste van ’t beste.

GeoSense PI

De GPX 6000 zal voorzien zijn van de GeoSense PI technologie waarvan buiten Minelab zelf nog niemand echt exact weet wat deze technologie inhoudt.

Op de verpakking is de volgende korte tekst (die ik vlug vertaald heb) te lezen die beschrijft wat GeoSense PI betekent.

Minelab GPX 6000 GeoSense PI betekenis

GeoSense-PI technologie analyseert en reageert op grondsignalen met geweldige helderheid en nauwkeurigheid – nu kan je detecteren in moeilijke omgevingen waarvan men dacht dat ze niet te detecteren waren – het onderdrukt snel ongewenste signalen via drie overlappende feedbacksystemen voor supersnelle detectie van alle goudstukken – aangedreven door GeoSense-PI technologie, is de GPX 6000 in harmonie met jou en de aarde.

Alle goud, alle ondergronden, altijd.

Zoekspoelen

Er zijn 3 zoekspoelen voor de GPX 6000:

 • GPX 11″ Monoloop zoekspoel – voor veelzijdig goudzoeken
 • GPX 14″ DD zoekspoel – voor het nauwkeurig detecteren van goud en dit ook in zoutrijke omgevingen
 • GPX 17″ Elliptische zoekspoel – voor grotere goudklompjes die dieper gelegen zijn

Alle zoekspoelen zijn waterdicht tot 1 meter diep.

Minelab ML100 Bluetooth draadloze hoofdtelefoon

Er is de keuze uit draadloze audio met de Minelab ML100 aptX Low Latency Bluetooth hoofdtelefoon en er is ook een ingebouwde luidspreker aanwezig.

De nieuwe draadloze ML100 hoofdtelefoon die speciaal voor de GPX 6000 is ontwikkeld zal ook met de Minelab Equinox 600 en 800 gebruikt kunnen worden en zal ook los te verkrijgen zijn.

Hier een paar video’s die al verschenen zijn van de GPX 6000:

Introductie video

Wat zit er in de doos – unboxing

2 reacties op “Minelab GPX 6000 – Nieuwe Minelab metaaldetector”

  • Hoi, dat kan ik niet met zekerheid zeggen. In de GPX 6000 handleiding wordt er niets over vermeld, maar volgens mij is elke Minelab metaaldetector van de laatste jaren hun software updatebaar, dus volgens mij die van de GPX 6000 ook, maar ben dus niet zeker. Als je het zeker wil weten dan kan je misschien Minelab is een mailtje sturen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie