2 nieuwe detectors: Nokta Score & Double Score – AccuPOINT pinpointer

Nokta heeft 2 nieuwe metaaldetectors aangekondigd op Detectival 2023, het metaaldetectie evenement dat elk jaar doorgaat in Engeland.

De nieuwe metaaldetectors krijgen de naam Nokta Score en Nokta Double Score. Het zijn detectors die tussen de Nokta Simplex en de Nokta Legend vallen.

Nokta Score kenmerken

Beide Nokta Score’s zijn volgens Nokta simultane multi-frequentie metaaldetectors, waarmee je op verschillende frequenties tegelijk kan zoeken zoals bij de Legend. Ook zijn beide detectors volledig waterdicht tot wel 5 meter diep.

Elke Score detector heeft 3 zoekstanden: park, field en beach.

Deze nieuwe detectors zijn beter en duurder dan de Simplex toestellen, maar minder goed en goedkoper dan de Legend.

Nokta Score en Nokta Double Score displays vergelijken

De Score is het gebruiksvriendelijkst en heeft minder instellingen dan de Double Score.

Nokta Score prijs en wanneer verkrijgbaar

De exacte prijzen zijn nog niet bekend, maar ze zullen volgens Nokta minder dan €500 gaan kosten. Wanneer beide detectors te koop zullen zijn is ook nog niet vermeld. Wanneer ik meer weet dan update ik het hier.

Nokta AccuPOINT pinpointer

Ook heeft Nokta eindelijk het finale design van de langverwachte AccuPOINT pinpointer laten zien en er meer informatie over gegeven.

Zoals je kan zien is het een felgele pinpointer die goed opvalt. Er is een kleuren LCD scherm aanwezig waar je de zoekinstellingen van kan aflezen, net als bij de Quest Xpointer Max. Discrimineren is ook mogelijk en alle instellingen aanpassen doe je met één knop.

Nokta AccuPOINT pinpointer geel

Verder is de AccuPOINT volledig waterdicht tot 3 meter, is er ingebouwde bluetooth zodat je hem kan verbinden met de draadloze hoofdtelefoon van de Legend, de Simplex Ultra en BT, en de nieuwe Score en Double Score. Ook is er frequentie-shift aanwezig, een ingebouwde heroplaadbare batterij etc.

Nokta AccuPOINT kleurenscherm

Beta-testers gezocht

Nokta zal binnen een tweetal weken op hun website een formulier plaatsen waar je je gegevens op kan invullen als je graag een AccuPOINT wil ontvangen voor de helft van de normale prijs. Nokta zal een 100 tal van deze pinpointers naar de mensen verzenden die hun als eerste hebben aangemeld op de Nokta website.

Nokta vraagt in ruil om de AccuPOINT te testen en om feedback te geven over de werking etc. Zijn er problemen met de AccuPOINT of werkt deze niet hoe dat het zou moeten, dan krijg je een nieuwe AccuPOINT.

Update 25 september:

Nokta heeft bekendgemaakt wanneer de verkoop voor de beta-units van de AccuPOINT pinpointer doorgaat. Voor ons (inwoners van Europa) zal dat dinsdag 26 september om 18 uur zijn.

Je zal op de Nokta website een banner zien waar je op moet klikken. Vervolgens vul je het formulier in met je gegevens en geef je goedkeuring aan de voorwaarden die ze stellen. De voorwaarden zijn onder andere dat je het product zal testen en dat je via e-mail communiceert over dat alles werkt hoe het zou moeten en of je problemen ondervindt.

Vervolgens kan je een AccuPOINT voor $85 inclusief verzending aankopen als je geluk hebt.

Nokta AccuPOINT video

Plaats een reactie