Quest Air metaaldetector met smartphone bediening

Quest metaaldetectors brengt binnenkort een nieuw type metaaldetector op de markt. Het gaat een volledig draadloze metaaldetector zijn die je smartphone gebruikt als bediening. Je zal een app moeten downloaden die ervoor zorgt dat je smartphone in een metaaldetector verandert.

Dit type van metaaldetector is al een paar jaren verkrijgbaar in sommige landen als de Air metal detector en is begonnen als een Oekraïens Kickstarter project. Quest heeft naar horen zeggen een overeenkomst gemaakt of zelfs misschien het bedrijf achter deze metaaldetector overgenomen en brengt binnenkort die metaaldetector onder hun eigen Quest merk uit. Waarschijnijk gaat het toestel Quest Air noemen.

Quest air smartphone metaaldetector

Op de Duitse IWA OutdoorClassics beurs die afgelopen weekend doorging was de Quest Air al te bekijken. Van wat ik begrepen heb gaat het een metaaldetector voor beginners worden.

Interessante technologie

Persoonlijk zie ik wel iets in dit type van metaaldetector als de technologie helemaal op punt zou staan en vlekkenloos zou werken. Volledig draadloos en je smartphone als bediening en scherm. Een beetje als de XP Deus II metaaldetector maar dan met een telefoon. In de toekomst zie ik nog wel merken met “smartphone metaaldetectors” uitkomen.

Een smartphone heeft bijna iedereen al wel en dit zal de kosten wel wat drukken en de metaaldetectors weeral ietsje goedkoper maken denk ik. Naast het volledig draadloze is er nog een voordeel dat je je telefoon niet op je detector moet klemmen, maar ook gewoon in je broekzak kan laten steken, zodat je detector nog minder weegt.

Quest Air app instellingen

Video van de Air metaaldetector (niet de Quest versie)

Plaats een reactie