Nokta Double Score metaaldetector

GraadSemi-professioneel
TypeAlle terreinen
Beoordeling8.75/10
Nokta Double Score

Specificaties

Technologie VLF Multi-frequentie
Doelgroep Beginners, volwassenen en kinderen vanaf +/- 9 jaar
Frequenties 15 kHz + 3 SMF standen
Audio tonen Multi-toon
Zoekstanden Park, field, beach
Waterdicht Ja, tot 5 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Auto, manueel, tracking
Zoekspoel 23x30 cm DD
Display type LCD met achtergrondverlichting
Lengte (min - max) 63 - 132 cm
Batterijen 3250mAh (oplaadbaar)
Gewicht 1,25 kg

Voordelen

 • Overal te gebruiken
 • Simultane multi-frequentie
 • Pinpointerfunctie
 • Automatische, manuele en tracking grondbalans
 • Volledig waterdicht tot 5 meter diep (ook zout)
 • Bluetooth aanwezig voor draadloze hoofdtelefoon

Nadelen

 • Wat prijzig voor een beginner

Beoordeling

 • Specificaties 9
 • Gebruiksvriendelijkheid 9
 • Kwaliteit 9
 • Prijs 8
Algemene rating8.75/10

De Nokta Double Score is een metaaldetector voor beginners die net wat meer willen. Het is een mid-range detector die tussen een beginners metaaldetector en een professionele ligt.

De Double Score is een volledig waterdichte simultane multi-frequentie metaaldetector die er ook nog is goed uitziet en goed in de hand ligt.

Zoekfrequenties

Het is mogelijk om met de zoekfrequentie van 15 kHz te zoeken, maar je hebt ook de keuze uit 3 verschillende simultane multi-frequenties (M1, M2, M3).

Gewicht en lengte

Met zijn 1250 gram is de Double Score een lichtgewicht waarmee je vele uren na elkaar kan zwaaien. De carbonnen steel kan je eenvoudig van lengte aanpassen, van 63 tot 132 cm zodat groot en klein er gebruik van kan maken.

Audio en draadloze hoofdtelefoon

Detectiesignalen kan je met de Double Score via de ingebouwde luidspreker horen, maar je kan ook een bluetooth hoofdtelefoon of oortjes gebruiken. Een aptX™ Low Latency hoofdtelefoon (of oortjes) is aangeraden als je geen vertraging wil horen van het detectiesignaal als je over een voorwerp zwaait. Een “gewone” bluetooth hoofdtelefoon werkt ook, maar dan kan het zijn dat er wel vertraging aanwezig is.

Vibratie als detectiesignaal

Een andere mogelijkheid is om de detector te laten trillen als je iets hebt gedetecteerd. Als je problemen met het gehoor hebt of onder water zoekt en geen hoofdtelefoon kan gebruiken dan is het vibreren heel handig.

Nokta Double Score instellingen bediening

Batterij

De Double Score heeft een oplaadbare 3250mAh Lithium batterij waarmee je tussen de 5 en de 12 uur kan zoeken. Hoelang de batterij meegaat wordt bepaalt door dingen zoals hoeveel je verlichting gebruikt, welke zoekfrequentie je gebruikt en of je een hoofdtelefoon gebruikt of niet.

Wil je de lege batterij helemaal opladen, dan zal dat een 3 a 4 tal uren duren.

Zoekspoel

De SC30 zoekspoel heeft de afmetingen: 23 x 30 cm.

Verlichting

Zowel het scherm als de bedieningsknoppen kan je van verlichting voorzien als je dat nodig acht. Ook de zoekspoel kan verlicht worden met de LED verlichting die zich op de achterkant van de bedieningsunit bevindt.

Gevoeligheid

De gevoeligheid kan je gemakkelijk verlagen als je last hebt van valse signalen. Hoeveel te lager je de gevoeligheid zet, hoeveel te minder diep je kan zoeken. Best dus zo hoog mogelijk zetten rekening houdend dat je de detectiesignalen normaal hoort, zodat je niks mist.

Noise canceling

Storing die het zoeken moeilijk maken kan voorkomen als er te dicht in de buurt andere metaaldetectoristen aan het zoeken zijn, of er hoogspanning aanwezig is, of andere apparatuur die elektromagnetische signalen uitzenden. Met de Noise canceling kan je van frequentiekanaal wisselen om de storing te elimineren.

Grondbalans

Het is niet nodig om de grondbalans te gebruiken maar als je een ervaren detectorist bent, of de grond heeft te veel mineralisatie, dan kan de grondbalans valse signalen elimineren.

Je kan op 3 manieren de grondbalans gebruiken bij de Double Score: handmatige grondbalans, automatische grondbalans en de tracking grondbalans.

Notch filter

VDI nummers accepteren of negeren doe je met de notch filter. Hiermee kan je dus eenvoudig bepaalde voorwerpen of materialen “uitschakelen” zodat je geen detectiesignaal te horen zal krijgen als je over een voorwerp zwaait dat je hebt genotcht.

Iron filter

Met het ijzerfilter is het mogelijk om niet ijzerhoudende voorwerpen te detecteren die tegen of vlak naast ijzer ligt. Zonder het ijzer filter krijg je in de meeste gevallen te horen, of een VDI te zien dat er alleen maar ijzer ligt en graaf je het niet op.

Recovery speed

Met de recovery speed (herstelsnelheid) stel je in hoe snel de detector reageert. Met een snelle herstelsnelheid kunnen meerdere voorwerpen die dicht bij elkaar liggen beter gedetecteerd worden.

Gebruikersprofielen

Er zijn 2 gebruikersprofielen aanwezig op de Double Score waarin je instellingen kan bewaren zodat je ze later terug kan gebruiken zonder alles opnieuw te moeten instellen.

Waterdicht

De Double Score is volledig waterdicht, je kan dus in de regen zoeken zonder problemen en onderwater tot wel 5 meter diep.

Nokta Double Score zoekstanden

De Nokta Double Score beschikt over 3 zoekstanden:

 1. Park
 2. Field
 3. Beach

Software updates

Het is mogelijk om de software van de Double Score te updaten als er een update beschikbaar is.

Verschillen tussen de Nokta Score en Nokta Double Score

 1. De Nokta Double Score heeft 5 instellingen die de Score niet heeft: notch filter, iron filter, recovery speed, gebruikersprofielen en een grondbalans.
 2. De Double Score heeft 10 sensitivity niveaus tegenover de 5 van de Score.
 3. De Double Score heeft 4 discriminatiepatronen tegenover de 3 van de Score.