Nokta Makro Anfibio Multi metaaldetector

GraadProfessioneel
TypeAlle terreinen
Beoordeling8.25/10
Nokta Makro Anfibio Multi metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF Multi-frequentie
Doelgroep Gevorderden, professionals en waterzoekers
Frequenties 5, 14 en 20 kHz
Audio tonen Multi-toon
Zoekstanden Alle metalen, 2 toon, 3 toon, 4 toon, 5 toon, 99 toon, Strand, Diep, cache
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 40 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 1,5 meter
Waterdicht Ja, tot 5 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Auto, manueel, tracking
Zoekspoel 18 x 28 cm
Display type LCD (verlicht)
Lengte (min - max) 76 tot 136 cm
Batterijen LiPo (oplaadbaar)
Gewicht 1,7 kg

Voordelen

 • 9 zoekstanden
 • Multi-freq (5, 14 en 20 kHz)
 • Verlicht display + verlichte toetsen
 • Draadloze hoofdtelefoon inbegrepen
 • Volledig waterdicht tot 5 meter diep

Nadelen

 • Toetsen mochten iets groter zijn
 • Kan niet op de 3 zoekfrequenties tegelijk zoeken

Beoordeling

 • Specificaties 9
 • Gebruiksvriendelijkheid 8
 • Kwaliteit 8
 • Prijs 8
Algemene rating8.25/10

Als je graag een professionele metaaldetector wilt waarmee je overal kan zoeken, dan is de Nokta Makro Anfibio Multi misschien wel iets voor jou. Het is een multifrequentie metaaldetector die over 3 zoekfrequenties beschikt en is hierdoor dus altijd een betere keus dan een metaaldetector met minder frequenties (zoals de meeste).

Met de Nokta Makro Anfibio Multi is het mogelijk om te zoeken waar je maar wil, zelfs op het natte strand en in zee staat hij zijn mannetje. Hij is ook volledig waterdicht tot 5 meter diep en hij is geschikt voor ervaren zoekers, professionals en waterzoekers.

Een Draadloze hoofdtelefoon is inbegrepen zodat er nooit meer geen onhandige draden in de weg zullen hangen en je tijdens het graven ook nooit meer de hoofdtelefoon van je hoofd moet halen.

Nokta Makro Anfibio Multi kenmerken

Met een multifrequentie metaaldetector heb je altijd een groot voordeel tegenover metaaldetectors die maar op één frequentie kunnen zoeken. De Nokta Makro Anfibio Multi is een multifrequentie metaaldetector die over wel 3 zoekfrequenties beschikt, namelijk: 5, 14 of 20 kHz. Eigenlijk zijn dit dus 3 metaaldetectors in één!

Wel is het zo dat je met de Nokta Makro Anfibio Multi maar op 1 frequentie tegelijk kan zoeken, niet op alle zoekfrequenties tegelijk.

Verder beschikt de Nokta Makro Anfibio Multiover verschillende discriminatiemogelijkheden zodat je, indien gewenst, metaalsoorten kan uitsluiten van het zoekproces.

Zoals de meeste metaaldetectors heeft hij ook een ingebouwde pinpointer waar je de plaats van gedetecteerde voorwerpen exact mee kan bepalen. Hiermee voorkom je dat je te grote gaten moet graven en zodus meer tijd hebt voor het zoeken zelf.

Ook handig is de vibratie als detectiesignaal, dan voel je als het ware als je iets detecteert. Dit is een handig iets voor als je onderwater zoekt of als je een slecht gehoor hebt.

Met zijn gewicht van 1700 gram is hij iets zwaarder dan de doorsnee metaaldetector. De driehoekige steel is gemakkelijk van lengte verstelbaar en dit van 76 tot 136 cm. Zoals je ziet kan hij dus vrij compact gemaakt worden, wat een handigheid is tijdens het vervoer of om hem op te bergen.

Ook is het display verlicht en is het in 5 sterktes in te stellen. De knoppen zijn ook verlicht zodat zoeken in de schemering of donker ook een mogelijkheid is. De heroplaadbare Lithium polymer batterij gaat ongeveer een 19 uur mee tot de volgende laadbeurt, hoe lang de batterij nog meegaat is op het scherm af te lezen.

Grondbalans kan via 3 verschillende manieren met de Nokta Makro Anfibio Multi : automatisch, handmatig en tracking. Tracking is dat de metaaldetector voortdurend de bodem scant en zichzelf automatisch aanpast wanneer je op een andere grondsoort komt zodat je altijd op de perfecte grondbalans zoekt.

Door deze 3 verschillende manieren van grondbalans kan je zonder al te veel problemen op verontreinigde gronden, bemeste grond, zoute grond of andere gemineraliseerde gronden zoeken met de Nokta Makro Anfibio Multi .

Ook kan je op het display gewoon aflezen hoeveel mineralisatie de bodem bevat. Dit is handig zodat je weet of de grond moeilijk of niet te detecteren is want hoog gemineraliseerde bodems zijn in de meeste gevallen vele moeilijker te detecteren . Ook zal er vaak ook minder diep gezocht kunnen worden door hoge mineralisatie.

De herstelsnelheid van een metaaldetector is een belangrijk gegeven, het is zo dat hoeveel te sneller die is, hoeveel te beter het is. Want met een snelle herstelsnelheid, zoals de Nokta Makro Anfibio natuurlijk heeft zal een metaaldetector voorwerpen die juist naast elkaar liggen ook detecteren als meerdere voorwerpen, zodat je zeker niets laat liggen. Een metaaldetector met een lage herstelsnelheid zal meerdere voorwerpen die een paar centimeter van mekaar liggen niet kunnen onderscheiden, daardoor is de kans dus groter dat je voorwerpen laat liggen.

Het volume van de Nokta Makro Anfibio Multi is instelbaar van 0 tot 10. Wanneer er nieuwe software updates beschikbare zijn, dan kan je deze gemakkelijk online installeren.

Onderwater metaaldetector

De meeste onderwater metaaldetectors gaan maar tot 3m diep, met de Nokta Makro Anfibio Multi kan je nog wat dieper, tot wel 5 meter diep onderwater zoeken is geen enkel probleem. Uiteraard kan je ook gewoon in de regen zoeken zonder dat je een regenhoes moet gebruiken. Als het toestel vuil is dan kan je het gewoon onder de kraan afspoelen.

Strand zoeken

Met de Nokta Makro Anfibio kan je met gemak op het strand zoeken, hij heeft een “Beach/strand” zoekstand waarmee je instant naar verloren muntgeld, juwelen en ander spul kan zoeken op je geliefde strand.

Nokta Makro Anfibio Multi zoekstanden

De Nokta Makro Anfibio Multi beschikt over 9 zoekstanden:

 1. Gen / All metal /Alle metalen
 2. 2 Tone
 3. 3 Tone
 4. 4 Tone
 5. 5 Tone
 6. 99 Tone – elk nummer heeft een eigen toon
 7. Beach/Strand
 8. Deep / Diep
 9. Cache / Non motion

Dieptebereik Nokta Makro Anfibio Multi

De Nokta Makro Anfibio is een metaaldetector waarmee je een klein voorwerp zoals een munt tot een 40 tal cm diep kan vinden. Grote voorwerpen kunnen tot ongeveer 1,5 meter diep vinden.

Conclusie

Overal waar je wilt zoeken, zelfs op nat strandzand en in zee tot 5 meter diep. Zoeken naar sieraden, munten, militaria, oudheden en andere voorwerpen en schatten, dat is allemaal geen enkel probleem met de Nokta Makro Anfibio Multi. Het is een metaaldetector met top-prestaties en een groot dieptebereik waarmee je leuke tijden zal beleven.

Video