Nokta Makro Midi Hoard metaaldetector

GraadKind
TypeOveral + ondiep water
Beoordeling8.75/10
Nokta Makro Midi Hoard metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF
Doelgroep Kinderen van 8 tot en met 12 jaar
Frequenties 15 kHz
Audio tonen 3 tonen
Zoekstanden Alle metalen, discriminatie
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 17 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 70 cm
Waterdicht Ja, tot 1 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Automatisch
Zoekspoel 18 cm zoekspoel
Display type LCD
Lengte (min - max) 83 tot 109 cm
Batterijen 2 AA batterijen
Gewicht 880 gram

Voordelen

 • Goedkoop
 • Pinpointerfunctie
 • Licht gewicht (880 gram)
 • Zéér gebruiksvriendelijk
 • Makkelijk te begrijpen symbolen
 • Volledig waterdicht tot 1 m onder water

Nadelen

 • Geen aansluiting voor hoofdtelefoon

Beoordeling

 • Specificaties 8
 • Gebruiksvriendelijkheid 9
 • Kwaliteit 9
 • Prijs 9
Algemene rating8.75/10

De Nokta Makro Midi Hoard is de perfecte metaaldetector voor een kind van 8 tot en met 12 jaar te laten kennismaken met het zoeken. Hij is écht speciaal ontwikkeld voor alleen maar kinderen, het spreekt voor zich dat hij daardoor zéér gebruiksvriendelijk is.

De Midi Hoard kan alle metaalsoorten detecteren zoals onder andere: Munten, juwelen, ijzer, koper, goud, zilver enzovoort.

Hij is zelfs volledig waterdicht tot 1 meter onder water, er kan dus zo goed als overal mee gezocht worden en het is dus geen enkel probleem als hij nat wordt.

Nokta Makro Midi Hoard kenmerken

Display – symbolen – tonen – batterijen

Alles is op het display aangegeven met simpele symbolen die een kind makkelijk zal begrijpen. Zo wordt er met 3 blokjes met symbolen van voorwerpen in aangegeven wat voor soort voorwerp er waarschijnlijk wordt gedetecteerd.

Het linkse blokje toont 3 ijzeren voorwerpen: een schroef, spijker en hoefijzer. Voor een ijzeren voorwerp laat de detector een lage toon horen. De Led op het display zal rood oplichten.

Het middelste blokje toont een ring, munt, treklipje en aluminiumfolie. Voor een voorwerp van dit blokje laat de detector een toon horen die tussen de lage en hoge toon ligt. De Led op het display zal geel oplichten.

Het rechtse blokje toont 2 munten, een treklipje en een kroonkurk. Voor een voorwerp van dit blokje laat de detector een hoge toon horen. De Led op het display zal groen oplichten.

Het geluidvolume heeft 2 standen: laag en hoog. De gevoeligheid heeft 3 standen: laag, gemiddeld en hoog.

Als het kind een voorwerp detecteert kan hij of zij op het display de diepte van het voorwerp aflezen in 3 niveaus. Hoeveel capaciteit de batterijen nog bevatten is ook eenvoudig op het dislay af te lezen.

Nokta Makro Midi Hoard display scherm met symbolen

Als batterij gebruikt de Midi Hoard 2 AA batterijen, afhankelijk van welk merk van batterijen er gebruikt worden kan de metaaldetector iets van een 20 tal uur zoeken.

Pinpointer functie

Met de middelste knop pinpoint je een gedetecteerde vondst, pinpointen is de exacte locatie bepalen van een gededecteerde voorwerp. Als de zoekspoel tijdens het pinpoiten juist boven het voorwerp is zal de Led verlichting boven de pinpointknop groen oplichten. Hoeveel te dichter de zoekspoel bij het voorwerp komt hoeveel te hoger de toon wordt.

Verstelbare steel – gewicht

Niet elk kind is even groot, het is dus handig dat je de lengte van de steel kan aanpassen van de metaaldetector. De steel van Nokta Makro Midi Hoard kan eenvoudig van 83 cm tot en met 109 cm aangepast worden.

Het gehele toestel inclusief de 18 cm zoekspoel weegt maar 880 gram, een perfect gewicht voor een kind metaaldetector.

Nokta Makro Midi Hoard verstelbare steel

Automatisch uitzet alarm

Na ongeveer een half uur van geen gebruik zal de Midi Hoard een 3 tal minuten lang een alarmtoon laten horen, het toestel zet zichzelf daarna automatisch uit om de batterij te sparen.

Volledig waterdicht

Deze metaaldetector is volledig waterdicht en dit tot 1 meter diep onder water. Het kind kan dus zonder problemen aan de waterkant zoeken of in de regen. Het toestel kan ook onder de waterkraan afgespoeld worden als het vuil is.

Dieptebereik Nokta Makro Midi Hoard

Een kleine vondst zoals een munt kunnen met de Nokta Makro Midi Hoard tot ongeveer 17 cm diep worden gevonden. Iets groot kan tot een 70 tal cm diep worden gevonden.

Conclusie

Voor een kind van 8 jaar oud tot en met 12 jaar oud met geen tot zéér weinig ervaring is de Nokta Makro Midi Hoard een uitstekende metaaldetector. Hij is goedkoop, volledig waterdicht, van goede en degelijke kwaliteit en door de eenvoudige symbolen en eenvoudige bediening zal elk kind er snel met op weg kunnen om te zoeken naar leuke vondsten.