Nokta Makro Mini Hoard metaaldetector

GraadKind
TypeOveral + ondiep water
Beoordeling8.75/10
Nokta Makro Mini Hoard metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF
Doelgroep Kinderen van 4 tot en met 8 jaar
Frequenties 15 kHz
Audio tonen 2 tonen
Zoekstanden Alle metalen, geen ijzer
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 15 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 60 cm
Waterdicht Ja, tot 1 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Automatisch
Zoekspoel 15 cm zoekspoel
Display type LCD
Lengte (min - max) 63 tot 90 cm
Batterijen 2 AA batterijen
Gewicht 780 gram

Voordelen

  • Zéér gemakkelijk in gebruik
  • Volledig waterdicht
  • Goedkoop
  • Pinpointer functie
  • Uitstekende bouwkwaliteit

Nadelen

  • Geen hoofdtelefoonaansluiting

Beoordeling

  • Specificaties 8
  • Gebruiksvriendelijkheid 9
  • Kwaliteit 9
  • Prijs 9
Algemene rating8.75/10

De Nokta Makro Mini Hoard is een echte metaaldetector die speciaal voor kinderen is ontwikkeld. Hij is volledig waterdicht, heeft een pinpointfunctie en is geschikt voor een kind van 4 jaar tot en met 8 jaar oud.

Deze metaaldetector kan alle metaalsoorten detecteren zoals zilver, goud, ijzer, koper en veel meer.

Kinderen apen graag na en als ze papa of mama zien zwaaien met hun metaaldetector dan mag je er zeker van zijn dat het kind ook graag wil zwaaien. Nokta Makro is het eerste metaaldetector merk dat niet één maar twee kinder metaaldetectors op de markt brengt. Deze Nokta Makro Mini Hoard en de Nokta Makro Midi Hoard die geschikt is voor een kind vanaf 8 jaar tot en met 12 jaar oud.

Nokta Makro Mini Hoard kenmerken

Displayscherm – werking

Er zijn maar 2 knoppen aanwezig op de Nokta Makro Mini Hoard, de rechtse knop dient om de metaaldetector aan of uit te zetten en om ijzer uit te sluiten van het zoeken. De linker knop is de pinpointknop die we wat lager in de tekst bespreken.

Wanneer er een ijzeren voorwerp wordt gedetecteerd toont het display een treurige smiley die zijn duim naar beneden houdt. Er klinkt dan ook een lage detectietoon en het LED lichtje zal rood kleuren.

Als er een non-ferro metaal wordt gedetecteerd zoals bv. goud, zilver, aluminium etc. dan zal er een lachende smiley te zien zijn die zijn duim opsteekt. Het LED lichtje zal groen kleuren en er zal een hoge detectietoon te horen zijn.

De diepte van een gedetecteerde voorwerp wordt ook aangegeven. Dit doormiddel van een mannetje dat aan het graven is met hoopjes opgegraven grond naast. Is er maar één hoopje, dan ligt het voorwerp niet diep. Zijn er twee hoopjes, dan ligt het iets dieper. Zijn er drie hoopjes, dan ligt het voorwerp nog dieper.

Nokta Makro Mini Hoard display scherm

Er moeten 2 AA batterijen in om het toestel van stroom te voorzien. Er is op het scherm een batterij-indicator die aangeeft hoe vol de batterijen nog zijn zodat je weet wanneer ze vervangen moeten worden of opgeladen als je oplaadbare gebruikt.

Pinpoint functie

De Nokta Makro Mini Hoard heeft ook een handige pinpointknop waarmee het kind na het detecteren van een vondst nog nauwkeuriger de locatie ervan kan bepalen. Na het indrukken van de pinpointknop zal de toon sterker worden naarmate de zoekspoel dichter bij de vondst komt. Ook zal het LED lichtje groen oplichten wanneer de zoekspoel zich boven het center van de vondst bevindt.

Steel aanpassen van lengte, gewicht en zoekspoel

De steel is heel eenvoudig van lengte te verstellen en dit van 63 cm tot en met 90 cm zodat de optimale lengte voor het kind kan gebruikt worden.

Nokta Makro Mini Hoard steel zijkant

Het gewicht van de Nokta Makro Mini Hoard bedraagt inclusief de 15 cm zoekspoel 780 gram, een pluimgewichtje dus;

Volledig waterdicht

De Mini Hoard is volledig waterdicht tot 1 meter diep onder water, je moet geen bang hebben om hem dus nat te maken of in het water te laten vallen.

Automatisch uitzet alarm

Als de metaaldetector nog aanstaat na een half uur van inactiviteit gaat er een alarmtoon af. Vervolgens zet het apparaat zichzelf na 3 minuten automatisch uit ter besparing van de batterijen.

Dieptebereik Nokta Makro Mini Hoard

Kleine dingen zoals een muntstuk kunnen met de Nokta Makro Mini Hoard tot ongeveer 15 cm diep gevonden worden. Grote dingen kunnen tot iets van een 60 cm diep gevonden worden.

Conclusie

Voor de echte kleine kinderen (4-8 jaar) was er voorheen nog niet een échte metaaldetector voor kinderen te koop, maar daar heeft de Nokta Makro Mini Hoard nu een gat in de markt mee opgevuld. Het is een toestel dat doormiddel van simpele symbooltjes op het scherm alle informatie aangeeft dat een kind moet weten en hem of haar op weg helpt om leuke vondsten te vinden.

De metaaldetector heeft maar 2 knoppen en is zéér gemakkelijk in gebruik zodat elk kind er direct mee overweg kan en kan doen wat het moet doen, namelijk zoeken naar leuke vondsten.

De Mini Hoard is van een gerespecteerd merk (Nokta Makro) dat in het verleden verschillende uitstekende kwalitatieve doch budgetvriendelijke metaaldetectors heeft uitgebracht. Je mag er dus zeker van zijn dat het geen rommel is, de Nokta Makro Mini Hoard.