Nokta Makro Simplex + metaaldetector

GraadBeginner
TypeAlle terreinen
Beoordeling9/10
Nokta Makro Simplex + metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF
Doelgroep Beginners, volwassenen en kinderen vanaf +/- 9 jaar
Frequenties 12 kHz
Audio tonen 3 tonen
Zoekstanden Alle metalen, veld, park, strand
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 35 a 40 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 1 a 1,5 meter
Waterdicht Ja, tot 3 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Auto + Manueel
Zoekspoel 28 cm
Display type LCD (verlicht)
Lengte (min - max) 63 tot 132 cm
Batterijen LiPo (oplaadbaar)
Gewicht 1,3 kg

Voordelen

 • Heel goede beginner metaaldetector
 • Prijs/kwaliteit, je krijgt veel voor weinig
 • Waterdicht tot 3 meter diep (zoet + zout)
 • Makkelijk in gebruik
 • Manuele en automatische grondbalans
 • Strand zoekstand

Nadelen

 • Als draadloze hoofdtelefoon is alleen de Nokta Makro Green te gebruiken

Beoordeling

 • Specificaties 9
 • Gebruiksvriendelijkheid 9
 • Kwaliteit 9
 • Prijs 9
Algemene rating9/10

De laatste nieuwe metaaldetector van Nokta Makro, de Nokta Makro Simplex + is niemand voorbij gegaan. Het is een zeer goedkope metaaldetector die over vele functionaliteiten beschikt die normaal enkel de dure toestellen hebben. Hij is eenvoudig in gebruik en het is misschien de beste metaaldetector voor beginners, hij is ook geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar en zelfs ervaren zoekers zullen versteld staan van zijn kunnen.

Hij is ook geschikt voor waterzoekers want hij is volledig waterdicht tot 3 meter diep.

Door zijn inschuifbare steel is de Nokta Makro Simplex + heel compact te maken zodat hij makkelijk mee te nemen is of of te bergen. Hij is compatibel met de draadloze Nokta Makro Green hoofdtelefoon, wat een groot voordeel is.

Nokta Makro Simplex + kenmerken

De Nokta Makro Simplex + zoekt op een 12 kHz frequentie, wat een goede frequentie is voor het meeste zoek werk.

Tijdens de pikkedonker of de schemer zoeken kan ook wel is leuk zijn, met de Nokta Makro Simplex + doe je dit zonder problemen. Hij heeft een verlicht display en verlichte toetsen zodat je gemakkelijk je scherm kan aflezen en instellingen kan veranderen in de donker. Zelfs zoekspoelverlichting heeft hij, je kan dus op elk uur van de dag en nacht zoeken als je wil.

Er is een ingebouwde pinpointfunctie aanwezig zodat je gemakkelijk de juiste plaats kan bepalen van een voorwerp dat je hebt gedetecteerd.

Hij beschikt over een handmatige instelbare grondbalans die ook automatisch of tracking kan ingesteld worden. Met de grondbalans kan je de Nokta Makro Simplex + naargelang de mineralisatie (zouten, bemesting, vervuiling etc.) in de bodem aanpassen om het optimaalst te zoeken.

Ook heeft hij een snelle herstelsnelheid zodat de kans klein is dat je voorwerpen die een paar cm naast mekaar liggen zal missen. Metaaldetectors met een trage herstelsnelheid detecteren voorwerpen die een paar cm van mekaar liggen doorgaans als 1 voorwerp. In dat geval graaf je een voorwerp op maar weet je dus niet dat er nog één ligt en laat je het dus liggen.

Het is een lichte metaaldetector van maar 1,3 kg en de steel is van lengte verstelbaar van 63 tot 132 cm. Hij kan dus heel compact gemaakt worden, wat handig is voor als je hem wilt opbergen of transporteren. Je kan hem dus makkelijk meenemen op vakantie om daar op het strand etc. te gaan zoeken.

Je kan ongeveer een 15 tal uren zoeken totdat je de ingebouwde heroplaadbare 2300mAh Lithium polymer batterij moet opladen. Hoelang de batterij nog meegaat kan je op het display aflezen.

Wat altijd een gepruts is, is de bedrading van de hoofdtelefoon. Als je iets hebt gedetecteerd en vervolgens wil opgraven, dan zit die hoofdtelefoondraad altijd wel in de weg. De Nokta Makro Simplex + heeft een ingebouwde draadloze module die compatibel is met de draadloze Green Edition hoofdtelefoon van Nokta Makro. Die kan je apart aanschaffen of je kan de Nokta Makro Simplex + metaaldetector en draadloze Green Edition hoofdtelefoon in pakket kopen.

Uiteraard kan je ook gewoon een bedrade hoofdtelefoon gebruiken als je dat wilt.

Op het internet circuleren ook verhalen van mensen die een bluetooth module op hun Nokta Makro Simplex + hebben aangesloten om zo hun eigen draadloze hoofdtelefoon of oortjes te kunnen gebruiken.

Verder heeft hij alle belangrijke functionaliteiten die een metaaldetector nodig heeft om zonder zorgen te kunnen zoeken.

Onderwater metaaldetector

Als je een onderwater metaaldetector wil kopen, dan starten de prijzen normaal vanaf ongeveer een 650 euro. De Nokta Makro Simplex + is volledig waterdicht tot 3 meter diep en kost nog niet de helft. Hij is echt volledig waterdicht, kan dus helemaal onderwater, ook gewoon afspoelen onder de kraan als hij vuil is en in de regen zoeken is ook gewoon mogelijk.
Voor geen geld kan je in een vijver, riviertje of in zee gaan zoeken. Door de handige vibratie waarover de Nokta Makro Simplex + beschikt voel je onderwater aan de vibratie dat je iets hebt gedetecteerd.

Strand zoeken

Met de meeste goedkope metaaldetectors is het niet mogelijk of heel moeilijk zoeken op nat strandzand omdat het veel zout (mineralisatie) bevat en je daardoor veel valse signalen krijgt. Met de Nokta Makro Simplex + , die overigens over een strand zoekstand beschikt, is het redelijk goed te doen. Hij gedraagt zich vrij stabiel en geeft niet constant valse signalen. Voor een metaaldetector van zijn prijsklasse valt het dus redelijk mee. Als je veel op nat strandzand of in zee zoekt, dan kan je toch beter een duurdere metaaldetector kopen die hiervoor beter geschikt is.

Nokta Makro Simplex + zoekstanden

De Nokta Makro Simplex + beschikt over 4 zoekstanden:

 1. Alle metalen
 2. Field/veld
 3. Park
 4. Beach/strand

Dieptebereik Nokta Makro Simplex +

Kleine Objecten zoals een munt kunnen met de Nokta Makro Simplex + tot ongeveer een 35 a 40 cm diep gevonden worden. Grote objecten kunnen tot een diepte van ongeveer 1 a 1,5 meter diep worden gevonden.

Conclusie

Als je de beste metaaldetector voor beginners zoekt die ook betaalbaar is of je gewoonweg een goedkope metaaldetector zoekt, dan is de Nokta Makro Simplex + gewoonweg de beste keus. Veel functionaliteiten die je normaal alleen maar op dure apparaten vindt, heeft de Nokta Makro Simplex ook ter beschikking. Ook is het de goedkoopste metaaldetector die volledig waterdicht is.
Als je al een metaaldetector hebt en je zoekt een back-up metaaldetector als reserve, zoek dan niet verder want ook hiervoor is de Nokta Makro Simplex + uitermate geschikt.

Video