Nokta Score metaaldetector

GraadSemi-professioneel
TypeAlle terreinen
Beoordeling8.5/10
Nokta Score

Specificaties

Technologie VLF Multi-frequentie
Doelgroep Beginners, volwassenen en kinderen vanaf +/- 9 jaar
Frequenties 15 kHz + 3 SMF standen
Audio tonen Multi-toon
Zoekstanden Park, field, beach
Waterdicht Ja, tot 5 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Nee
Zoekspoel 23x30 cm DD
Display type LCD met achtergrondverlichting
Lengte (min - max) 63 - 132 cm
Batterijen 3250mAh (oplaadbaar)
Gewicht 1,25 kg

Voordelen

  • Overal te gebruiken
  • Simultane multi-frequentie
  • Pinpointfunctie
  • Volledig waterdicht tot 5 meter diep (ook zout)
  • Bluetooth aanwezig voor draadloze hoofdtelefoon

Nadelen

  • Geen grondbalans aanwezig

Beoordeling

  • Specificaties 8
  • Gebruiksvriendelijkheid 9
  • Kwaliteit 9
  • Prijs 8
Algemene rating8.5/10

De Nokta Score is een zéér goede beginners metaaldetector voor jong en oud. Deze is volledig waterdicht, heeft een carbonnen steel die je van lengte kan verstellen en heeft 3 zoekstanden waaruit je kan kiezen zodat je onmiddellijk kan beginnen met zoeken.

De Score is een gebruiksvriendelijke metaaldetector waarmee je direct aan de slag kan zonder door complexe menu’s te moeten worstelen.

Zoekfrequenties

De Score is een simultane multi-frequentie metaaldetector, wat simpelweg betekent dat deze tegelijkertijd op meerdere zoekfrequenties kan zoeken, wat de kans op het vinden van voorwerpen verhoogt tegenover metaaldetectors die maar één zoekfrequentie hebben.

Je hebt de keuze uit 15 kHz en 3 simultane multi-frequentie standen (M1, M2, M3).

M1 is gevoeliger voor voorwerpen die goed geleiden zoals de grotere zilveren en koperen munten etc.

M2 is gevoeliger voor lage geleidende voorwerpen zoals: klein goud, zilver etc.

M3 is dan weeral goed voor vochtige, natte en geleidende ondergronden.

Nokta Score instellingen bediening

Gewicht en lengte

Het gewicht van de Score bedraagt 1,25 kg, vrij licht dus. Dit in combinatie met dat je de steel van 63 tot 132 cm kan aanpassen, zorgt ervoor dat je zo comfortabel mogelijk verschillende uren achter elkaar op zoektocht kan.

Audio en draadloze hoofdtelefoon

In de bediening zit er een ingebouwde luidspreker waar je de detectiesignalen door kan horen, maar het is ook mogelijk om een draadloze bluetooth hoofdtelefoon te gebruiken. Wil je een bedrade gebruiken dan kan dat ook, maar dan moet je een apart adapterkabeltje aankopen van Nokta.

Een gewone bluetooth hoofdtelefoon kan je gewoon gebruiken maar die kan het detectiesignaal met wat vertraging laten horen. Er wordt aangeraden om een aptX™ Low Latency hoofdtelefoon (of oortjes) te gebruiken, die hebben geen of minimale vertraging.

Vibratie

Het is ook mogelijk om de Score te laten trillen als hij iets detecteert. Dit is vooral handig als je onder water zoekt of problemen hebt met het gehoor. Ook als je zonder hoofdtelefoon zoekt waar er veel omgevingsgeluid is is het vibreren handig.

Noise cancelling

Andere metaaldetectors in de buurt, of hoogspanning en andere elektronische apparaten kunnen voor elektromagnetische interferentie (storing) zorgen, wat het zoeken moeilijk of onmogelijk kan maken. Door te noise cancelen kan je die storing tegen gaan zodat je terug beter kan zoeken.

Batterij en hoelang zoeken

Met de ingebouwde oplaadbare 3250mAh Lithium batterij kan je maximum een 12 tal uren zoeken. Opladen van een lege batterij duurt een 3 a 4 uurtjes. het batterijniveau wordt op het schermpje weergegeven zodat je kan zien hoelang je nog kunt zoeken vooraleer je moet opladen.

Hoelang de batterij meegaat hangt van verschillende factoren af zoals: de gebruikte zoekfrequentie, gebruik je een bedrade, draadloze hoofdtelefoon of gebruik je gewoon de speaker om de detectiesignalen door te horen. Als je de displayverlichting en/of de zoekspoelverlichting hebt opstaan dan verkort dat uiteraard ook de batterijduur.

Zoekspoel

De zoekspoel van de Score is de SC30 met de afmetingen: 23 x 30 cm.

Verlichting

De score heeft aan de achterkant van de bediening een ingebouwd LED verlichting waarmee je als het te donker is je zoekspoel kan verlichten. Heb je de zoekspoelverlichting aanstaan, dan zie je op het schermpje een icoontje van een zaklamp staan.

Ook het displayscherm en de bedieningstoetsen beschikken over verlichting.

Gevoeligheid

Met de sensitivity (gevoeligheid) kan je instellen hoe diep de Score kan zoeken, wel is het zo dat hoeveel te dieper je wilt zoeken, hoeveel te meer kans je hebt dat je “storing” geluiden te horen zal krijgen. Je moet met de gevoeligheidsinstelling een gezond evenwicht proberen te bekomen, dus zo hoog mogelijk instellen tot dat je geen of een minimum van die storingsgeluiden of valse signalen te horen krijgt. Heb je een voorwerp gedetecteerd, dan wordt de geschatte diepte op het schermpje weergegeven met de diepte-indicator.

Waterdicht

De meeste mensen zoeken nooit in het water maar het is wel leuk dat het kan als je toch zou willen. Met de Score is dit geen enkel probleem, want deze is volledig waterdicht tot wel 5 meter onderwater. Ook hoef je niet bang te zijn om te zoeken wanneer het regent want ook daar is de Score uiteraard tegen bestand!

Ingebouwde pinpointer

Heb je een voorwerp gedetecteerd met de Score? Dan kan je met de ingebouwde pinpointfunctie nauwkeurig de locatie van het voorwerp bepalen, zodat je het te graven gat zo klein mogelijk kan maken.

Nokta Score zoekstanden

De Nokta Score beschikt over 3 zoekstanden die geschikt zijn voor elk terrein:

Park

De park zoekstand is het best geschikt om te zoeken op plaatsen waar er veel mensen komen en waar er veel modern afval aanwezig is zoals: parken, recreatieterreinen, festivalterreinen etc.

Field

Deze gebruik je het best op plaatsen waar er minder modern afval aanwezig is zoals: akkers, weides, velden etc.

Beach

Met de Beach zoekstand kan je zowel op het natte als het droge strandzand zoeken en onder water tot wel 5 meter diep.

Software updaten

Het is mogelijk om de software van de Score te updaten als er een update beschikbaar is.

Video