Nokta Simplex BT metaaldetector

GraadBeginner
TypeAlle terreinen
Beoordeling8.75/10
Nokta Simplex BT

Specificaties

Technologie VLF
Doelgroep Beginners, volwassenen en kinderen vanaf +/- 9 jaar
Frequenties 15 kHz
Audio tonen multi-toon
Zoekstanden Park 1, park 2, field, beach, all metals
Waterdicht Ja, tot 5 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Auto + Manueel
Zoekspoel 28 cm DD
Display type LCD met achtergrondverlichting
Lengte (min - max) 63 - 132 cm
Batterijen 2300mAh (oplaadbaar)
Gewicht 1,2 kg

Voordelen

 • Goedkoop
 • Makkelijk te bedienen, perfect voor beginners
 • Pinpointfunctie
 • Vibratie optie als detectiesignaal
 • Tot 5 meter waterdicht
 • Ingebouwde bluetooth voor draadloze hoofdtelefoon

Nadelen

 • Nog geen bekend

Beoordeling

 • Specificaties 8
 • Gebruiksvriendelijkheid 9
 • Kwaliteit 9
 • Prijs 9
Algemene rating8.75/10

De Nokta Simplex BT is bijna dezelfde metaaldetector als de Nokta Simplex LITE, met het verschil dat de Simplex BT een ingebouwde bluetooth module heeft voor het gebruik van een draadloze hoofdtelefoon + er is nog een extra zoekprogramma.

De Simplex BT is een perfecte beginners metaaldetector. Hij is goedkoop, makkelijk in gebruik, volledig waterdicht en bovenal, doet wat hij moet doen.

5 voorgeprogrammeerde zoekstanden

Je hebt de keuze uit 5 zoekstanden, selecteer er eentje die het beste voldoet aan jouw zoekomgeving en je kan beginnen met zoeken.

Je kan kiezen uit:

 1. Field (veld)
 2. Park 1
 3. Park 2
 4. Beach (strand)
 5. All metals (alle metalen)
Nokta Simplex BT metaaldetector instellingen

Bluetooth en draadloze hoofdtelefoon

Er is in de Nokta Simplex BT een bluetoothmodule ingebouwd waardoor je een draadloze hoofdtelefoon en oortjes kan gebruiken om het detectiesignaal te horen. Er is GEEN hoofdtelefoon inbegrepen bij de aankoop van de BT. Die moet je dus nog apart aankopen als je er zelf al geen hebt.

Je kan wel het detectiesignaal door de ingebouwde luidsprekers horen. Ook kan je een bedrade hoofdtelefoon of oortjes gebruiken, maar dan moet je nog apart een Nokta hoofdtelefoon adapter kabeltje kopen van 32 euro, want ook dat zit er niet standaard bij. Dat vind ik maar raar, want bij de Simplex LITE zit het adapter kabeltje er dan weer wel bij.

Pinpointfunctie

Als je iets gedetecteerd hebt, dan kan je eenvoudig met de pinpoinfunctie nog nauwkeuriger de positie bepalen van de vondst, zodat je een zo klein mogelijk gat hoeft te maken om de vondst uit de grond te halen.

Ground suppressor

Met de ground suppressor elimineer je zoveel mogelijk storingsgeluiden als de sensitivity (gevoeligheid) verlagen niet helpt.

Frequentie shift

Soms kan het voorkomen dat je door elektronische straling veroorzaakt door andere elektronische toestellen of hoogspanning etc. in de buurt last hebt van valse signalen die het zoekproces verstoren. Met de aanwezige frequentie shift optie kan je snel en simpel van frequentie veranderen zodat je terug normmaal kan zoeken.

Volledig waterdicht

De Nokta Simplex BT is waterdicht tot 5 meter diep onderwater. Je kan dus zonder problemen zoeken in de regen, zee en andere waters.

Vibratie en verlichting

Hoor je slecht of helemaal niet, dan is de vibratie optie handig om als het ware te kunnen voelen dat je iets detecteert. Ook voor waterzoekers kan dit handig zijn.

De toetsen en het scherm zijn voorzien van aanpasbare achtergrondverlichting die je uiteraard ook uit kan zetten. Er is ook achteraan de bediening een LED lampje aanwezig die je kan gebruiken om verder te zoeken wanneer het wat te donker is en je extra licht kan gebruiken.

Grondbalans functie

Zoek je op een plaats waar er te veel mineralisatie aanwezig is en ondervind je er storing van? Dan kan je een handmatige grondbalans uitvoeren om deze storing tegen te gaan. Een automatische grondbalans is in de BT ook aanwezig.

Steellengte + gewicht

De BT weegt maar 1,2 kg zwaar. De onderste steel is van carbon gemaakt en de bovensteel is van aluminium gemaakt. De lengte kan je aanpassen van 63 – 132 cm.

Batterij

De 2300mAh batterij is via usb op te laden en er kan iets van een 12 uren mee gezocht worden.

Software updates

De software van de Simplex BT is updatebaar zodat verbeteringen en fouten kunnen toegevoegd en opgelost worden.

Nokta Simplex BT vergelijken met Nokta LITE en ULTRA

Lees het artikel Nokta Simplex metaaldetectors vergelijken om alle Simplex detectors te vergelijken en de verschillen te zien.