Quest Pro metaaldetector

GraadProfessioneel
TypeAlle terreinen
Beoordeling8.25/10
Quest Pro metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF Multi-frequentie
Doelgroep Beginners, volwassenen en kinderen vanaf +/- 9 jaar
Frequenties 5, 13 en 20 kHz
Audio tonen Multi-toon
Zoekstanden Juwelen, munten, strand, goud, diep + 2 custom
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 40 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 1,5 a 2 meter
Waterdicht Ja, tot 5 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Auto + Manueel
Zoekspoel 13 x 23 cm (Blade) | 23 x 28 cm (Raptor)
Display type LCD (verlicht)
Lengte (min - max) 80 - 130 cm
Batterijen LiPo (oplaadbaar)
Gewicht 1 kg (Blade), 1,3 kg (Raptor)

Voordelen

 • Multi-frequentie
 • Lichtgewicht, maar 1 kg!!
 • Software updates
 • Volledig waterdicht tot 5 meter diep
 • Draadloze hoofdtelefoon (inbegrepen)
 • Ingebouwde bluetooth om met de QuestGo app te verbinden

Nadelen

 • Multi-frequentie niet gelijktijdig te gebruiken
 • Draadloze hoofdtelefoon niet waterdicht

Beoordeling

 • Specificaties 8
 • Gebruiksvriendelijkheid 9
 • Kwaliteit 8
 • Prijs 8
Algemene rating8.25/10

De Quest Pro is niet meer verkrijgbaar en is vervangen door de opvolger, de Quest Q60.

De Quest Pro is de beste metaaldetector van het Quest merk en zoals de naam al vermeld is het een professionele metaaldetector. Hij is op alle terreinen te gebruiken, dit wil zeggen: overal waar je maar wilt. Zelfs onderwater in zee, een rivier of een vijver, echt overal want hij is volledig waterdicht.

Het is een goede metaaldetector waar zowel beginners, ervaren zoekers en professionals veel plezier mee zullen beleven en vele mooie vondsten mee zullen vinden.

Quest Pro kenmerken

De Quest Pro is een multifrequentie metaaldetector met maar liefst 3 verschillende zoekfrequenties: 5kHz, 13 kHz, en 20 kHz. je hebt dus eigenlijk 3 metaaldetectors in één! Je kan een zoekfrequentie selecteren waarmee je kan zoeken. Spijtig genoeg kan je niet de 3 zoekfrequenties tegelijk gebruiken.

 • 5 kHz is voor diep te zoeken. Goed voor grote voorwerpen.
 • 13 kHz is de veelzijdigste zoekfrequentie en goed voor algemeen gebruik
 • 20kHz is voor het zoeken van fijne voorwerpen en voor te zoeken op vervuilde grond maar met minder diepte

Met de automatische en handmatige in te stellen grondbalans stel je de Quest Pro af naargelang de mineralisatie die zich in de grond bevindt. Mineralisatie zijn zout, ijzer partikels, bemesting etc. Als er teveel van deze mineralen in de grond steken, dan kunnen deze voor storing zorgen waardoor je last kan krijgen van valse signalen en dit bemoeilijkt het zoeken. De hoeveelheid mineralisatie kan je ook op het display aflezen.

Door de ingebouwde frequentiewisselaar zal je vele minder of geen last meer van interferentiestoring hebben van andere elektronica in de buurt. Bijvoorbeeld van hoogspanningsmasten of andere metaaldetectors als je samen met nog andere zoekt.

De Quest Pro heeft een snelle herstelsnelheid zodat hij gemakkelijk meerdere voorwerpen die juist naast elkaar liggen kan onderscheiden en je voor elk voorwerp een piep zal krijgen ipv. één piep die metaaldetectors met een trage herstelsnelheid laten horen. Een metaaldetector met een te trage herstelsnelheid zal dus maar één voorwerp detecteren en dan is de kans dat je maar één voorwerp opgraaft ipv. meerdere. Met de Quest Pro zal je dit probleem dus niet hebben.

Ook kan je de gevoeligheid (sensitivity) gemakkelijk verhogen of verminderen.

Met de handige ingebouwde pinpointer functie kan je de exacte ligging van een gedetecteerde vondst nauwkeurig bepalen.

Een handig gegeven is dat je de steel van de Quest Pro gemakkelijk in een paar seconden van lengte kan aanpassen. Op zijn kleinst is hij maar 80 cm lang, transporteren en opbergen zijn dan ook geen probleem. Uiteraard kan je zelf de lengte kiezen en dit tot 130 cm lang. Met de Blade zoekspoel weegt hij maar 1 kg en met de Raptor zoekspoel weegt hij 1, 3 kg.

Onderaan het display zit een LED flashlight waarmee het zoekveld wordt verlicht zodat je in de donker ziet waar je zoekt. Ook het display scherm is voorzien van verlichting, zodat je het scherm ten alle tijden goed kan aflezen.

De ingebouwde oplaadbare lithium polymeer batterij gaat iets van een 20 uur mee als je met een draadloze hoofdtelefoon zoekt. Anders gaat hij een 30 tal uur mee tot hij moet opgeladen worden. Opladen duurt een 4 tal uurtjes en niveau van de batterij is op het display te lezen.

Er is een ingebouwde luidspreker maar je kan ook een bedrade of draadloze hoofdtelefoon gebruiken. Een draadloze bluetooth hoofdtelefoon is in de aankoop inbegrepen van de Quest Pro.

De Quest Pro heeft 3 soorten voorwerp identificatie (herkennen metaalsoort):

 1. 6 verschillende audiotonen, aan de toon kan je ongeveer afleiden wat voor metaalsoort je detecteert.
 2. Numerieke target ID, Metaalsoorten worden in nummers uitgedrukt op het display, van 0 tot 99.
 3. Visuele target id, op het display zie je wel 40 blokjes die onder Ijzer, goud, brons en zilver vallen. Als er bijvoorbeeld een ijzerhoudende metaalsoort onder je zoekspoel ligt, dan licht er een blokje op van ijzer. Om te discrimineren kan je blokjes deselecteren om zo niet meer op de metaalsoort(en) te zoeken die bij die blokjes horen.

QuestGo App

Je kan gratis op een Iphone en Android smartphone de QuestGo app installeren. Vervolgens kan je via bluetooth je gsm met de Quest Pro verbinden om afgelegde routes, plaatsen van vondsten en meer bijgehouden worden. Ook is het mogelijk om informatie te delen op social media.

Onderwater metaaldetector

Je kan tot wel 5 meter diep onderwater zoeken met de Quest Pro, wat dieper is dan de meeste onderwater metaaldetectors. Je kan in zowel zoet als in zout water zoeken. Doordat hij volledig waterdicht is, kan je ook zonder problemen in de regen zoeken zonder bescherming.

Quest Pro zoekstanden

De Quest Pro beschikt over 5 vooraf ingestelde zoekstanden en 2 die je zelf kan instellen.

De zoekstanden zijn:

 1. Juwelen
 2. Munten
 3. Strand
 4. Goud
 5. Cache/diep
 6. Zelf in te stellen
 7. zelf in te stellen

Dieptebereik Quest Pro

Kleinere vondsten zoals een munt kunnen met de Quest Pro tot ongeveer 35 a 40 cm diep gevonden worden. Grote vondsten kunnen tot max. 2 meter diep gevonden worden. Hoe diep een vondst ongeveer in de grond steekt kan je op het display van de Quest Pro aflezen.

Conclusie

De Quest Pro is de krachtigste en beste apparaat van alle Quest metaaldetectors. Het is een echte alleskunner en hij is volledig waterdicht tot wel 5 meter diep. Door zijn lichte gewicht van maar 1 kg kan zelfs een kind of een persoon met fysieke gebreken hem hanteren. Doordat hij zo compact te maken is, is hij makkelijk te transporteren en op te bergen. Je kan hem dus mee op vakantie nemen om daar op jacht te gaan.

Video