Quest V80 metaaldetector

GraadProfessioneel
TypeAlle terreinen
Beoordeling9/10
Quest V80

Specificaties

Technologie VLF Multi-frequentie
Doelgroep Beginners, gevorderden, professionals
Frequenties 5, 10, 15, 20, 40, 60 kHz en HyperQ
Audio tonen 2, 3, 5, 99
Zoekstanden Park, field, beach, gold, cache
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 40 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 150 cm
Waterdicht Ja, tot 5 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Auto, manueel, tracking
Zoekspoel Blizzard11
Display type LCD (verlicht)
Lengte (min - max) 54-133 cm
Batterijen 4950mAh Li-Po (oplaadbaar)
Gewicht 1266 gram

Voordelen

  • Overal te gebruiken
  • Simultane multi-frequentie
  • Verlicht display
  • Draadloze hoofdtelefoon inbegrepen
  • Volledig waterdicht tot 5 meter diep

Nadelen

  • Nog geen bekend

Beoordeling

  • Specificaties 9
  • Gebruiksvriendelijkheid 9
  • Kwaliteit 9
  • Prijs 9
Algemene rating9/10

De Quest V80 metaaldetector is het paradepaardje van Quest, the best of the best. Het is een professionele metaaldetector met simultane multi-frequentie technologie die zowel op het land als in het water te gebruiken is.

Naast de 5 voorgeprogrammeerde zoekstanden zijn er onmogelijk veel functionaliteiten waarmee je het toestel helemaal naar jouw voorkeur kan instellen.

Met een bedrade hoofdtelefoon zoeken is ook verleden tijd met de V80, want er is een draadloze hoofdtelefoon inbegrepen bij aankoop.

HyperQ technologie

HyperQ maakt de V80 het beest dat hij is. Het is Quest hun eigen multi-frequentie technologie die simultaan frequenties uitzendt van 7 tot 80 kHz.

Daarnaast heb je nog de keuze om op één frequentie te zoeken, en kan je kiezen uit: 5, 10, 15, 20, 40 en 60 kHz. Hoeveel te lager de gebruikte frequentie, hoeveel te dieper je grote objecten kan detecteren. Een hogere frequentie is beter om kleine en fijne dingetjes te detecteren, maar je kan wel minder diep detecteren.

Ultra compact design

Volgens mij is de Quest V80 als je hem helemaal in elkaar hebt geschoven, met zijn 54 cm, de compactste metaaldetector die momenteel verkrijgbaar is. Gebruik je de Blizzard9 zoekspoel, dan is hij zelfs maar 52,5 cm lang in de kortste stand. Daarnaast kan je de zoekspoel kantelen en verdraaien zodat deze in lijn komt met het handvat en de controle unit. Dit maakt de V80 zo compact dat je hem bv. in een rugzak kan steken zodat je gemakkelijk en incognito naar je zoekplek kan begeven.

Quest V80 compacte metaaldetector

Volledig naar eigen voorkeur en lichaamslengte te verstellen

Zowel de armsteun als de handgreep met de bedieningsunit zijn eenvoudig en in een paar tellen van positie aanpasbaar. Ook de lengte van de steel kan je gemakkelijk aanpassen. Zoals je ziet kan je de V80 dus helemaal aanpassen naar de voorkeur van de persoon die hem zal gebruiken.

Materialen en gewicht

De steel is volledig van carbonvezel, sterk en licht dus. Samen met de Blizzard 9 zoekspoel weegt de V80 1140 gram. Met de Blizzard11 zoekspoel, weegt hij 1266 gram

Zoekstanden

Met de Quest V80 kan je in een paar seconden beginnen met zoeken. Je selecteert 1 van de 5 zoekstanden die het meeste bij je zoekomgeving past, je noise canselt en je kan op pad. Ook zijn er wel 20 gebruikersprofielen aanwezig waar je je eigen zoekinstelling in kan bewaren.

De 5 zoekstanden zijn:

Park

De ideale zoekstand om te zoeken op plaatsen waar er veel (modern) afval ligt, zoals treklipjes, aluminium folie en blikjes. Perfect voor parkjes, recreatiegebieden en andere plekken waar er mensen komen.

Field

Geschikt voor akkers, weilanden en andere plekken waar er niet al te veel modern afval aanwezig is.

Beach

Dé zoekstand om op het strand te gebruiken en in zout water.

Gold

Als je goudnuggets zoekt waar er van nature goud aanwezig kan zijn, dan is deze zoekstand daar het beste voor.

Cache

De Cache zoekstand is geoptimaliseerd om dieper gelegen voorwerpen te detecteren. Perfect voor de militaria zoekers.

Helemaal waterdicht + vibratie

Het toestel is volledig waterdicht en dit tot en met 5 meter diep onder water. Ook is er in de handgreep een vibratiefunctie aanwezig zodat je het kan voelen wanneer je iets detecteert. Dit is handig als je gehoorproblemen hebt of onder water zoekt.

Batterij en opladen

Er wordt een 4950 mAh batterij gebruikt die je via usb kan opladen aan het stopcontact, of via een pc, powerbank of waar je maar wilt. Opladen duurt iets van een 6 a 8 uurtjes.

Klok

De ene vindt het stom, de andere vindt het handig, maar er zit ook een klok in de V80 die het uur centraal bovenaan weergeeft. Zo kan je ten alle tijden zien welk uur het is zonder dat je je gsm moet bovenhalen.

Quest V80 metaaldetector instellingen

Grond balans

De V80 heeft een auto tracking grondbalans en een automatische grondbalans die je kan gebruiken om zoveel mogelijk valse signalen tegen te gaan die veroorzaakt zijn door mineralisatie.

Pinpointerfunctie

Met de pinpointerfunctie kan je na het detecteren van een voorwerp vrij nauwkeurig bepalen waar het voorwerp zich bevindt, zodat je geen te groot gat hoeft te graven.

Geavanceerde tooninstellingen

Je kan kiezen hoeveel verschillende detectietonen je te horen zal krijgen, je hebt de keuze uit: 2, 3, 5 en 99 tonen. Van deze tonen kan je voor de door jou gekozen id ranges de tone space (tone break) aanpassen. Ook kan je voor elke toon de pitch (toonhoogte) aanpassen en het volume. Deze tooninstelling helpen bij het onderscheiden en identificeren van diverse metalensoorten zodat je minder ongewenste dingen zal moeten opgraven.

Gyro sensor

Volgens mij zijn de Quest V80 en ook de V60 de enige metaaldetectors die een ingebouwde gyro sensor hebben. Deze sensor kan aan de hand van de bewegingen die de detector maakt bepaalde functionaliteiten starten zonder dat je naar de instellingen moet door op knoppen te drukken.

Zo kan je bv. door met de zoekspoel op en neer te bewegen (pompbeweging) de grondbalans starten.

Ook kan er met hulp van de gyro sensor de zwaaisnelheid geanalyseerd worden, wat zal helpen bij het geven van stabielere ID’s en betere signalen, zodat je rommel beter kan onderscheiden van goede vondsten.

De gyro sensor zal ook detecteren wanneer de V80 even niet wordt gebruikt, dan zal de V80 naar een soort van spaarstand gaan zodat de batterij langer mee gaat.

Draadloze hoofdtelefoon

Bij aankoop van een Quest V80 krijg je ook een WireFree Pro bluetooth hoofdtelefoon, maar je kan als je wilt het detectiesignaal door de ingebouwde luidspreker horen of een bedrade hoofdtelefoon gebruiken.

Je kan uiteraard ook een andere bluetooth hoofdtelefoon of oortjes gebruiken, maar dan wordt er aangeraden om één te gebruiken die over AptXLL Low Latency beschikt. Oortjes en hoofdtelefoons zonder AptXLL Low Latency zullen waarschijnlijk het detectiesignaal met wat vertraging laten horen.

Software updaten

Het is mogelijk om de software te updaten indien er nieuwe updates beschikbaar zijn. Dit kan nodig zijn om mogelijke foutjes op te lossen of om nieuwe features toe te voegen.

Quest V80 en Quest V60 verschillen

Gewicht en materialen

De V80 heeft een carbonnen steel waardoor het toestel minder weegt. Met Blizzard 9 zoekspoel weegt de V80 1140 gram. Met de Blizzard11 zoekspoel, weegt hij 1266 gram. De V60 heeft een aluminium steel en weegt daardoor 1358 gram met de Blizzard 11 zoekspoel.

Zoekfrequenties

De frequenties waarover de V80 beschikt zijn: 5, 10, 15, 20, 40, 60 kHz en HyperQ.

De frequenties waarover de V60 beschikt zijn: 5, 10, 15, 20, 40 kHz en HyperQ.

Hoofdtelefoon

Bij de V80 wordt de WireFree Pro bluetooth hoofdtelefoon meegeleverd. Bij de V60 krijg je de WireFree Vibe bluetooth hoofdtelefoon.

Instellingen

De V80 heeft 5 zoekstanden (park, field, beach, gold, cache) en 20 gebruikersprofielen. De V60 heeft 4 zoekstanden (park, field, beach, gold), en 9 gebruikersprofielen.

De V80 heeft 9 Iron volume levels en de V60 heeft er 5.

Van tonen heb je bij de V80 de keuze uit 2, 3, 5 en 99 tonen. Bij de V60 heb je de keuze uit 2, 3 en 5 tonen.

De recovery speed (herstelsnelheid) van de V80 is instelbaar van 1 – 9. Van de V60 van 1 – 5.

De TX power van de V80 gaat van 1 – 6, en van de v60 van 1 – 3.

Prijs

De Quest v80 kost €100 meer dan de V60.