Quest X10 Pro metaaldetector

GraadBeginner
TypeAlle terreinen
Beoordeling8.5/10
Quest X10 Pro metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF
Doelgroep Beginners, volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar
Frequenties 12 kHz
Audio tonen 5 tonen
Zoekstanden Alle metalen, sieraden, munten, custom
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 25 a 30 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 100 cm
Waterdicht Ja, tot 3 meter diep
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Auto + Manueel
Zoekspoel 22,5 x 12,7 cm Blade
Display type LCD (verlicht)
Lengte (min - max) 80 cm tot 130 cm
Batterijen LiPo (oplaadbaar)
Gewicht 950 gram

Voordelen

 • Overal te gebruiken
 • Volledig waterdicht tot 3 meter diep
 • Heel licht (950 gram)
 • Kan ook trillen als detectiesignaal
 • Pinpointerfunctie
 • Automatische en manuele grondbalans

Nadelen

 • Geen

Beoordeling

 • Specificaties 8
 • Gebruiksvriendelijkheid 9
 • Kwaliteit 8
 • Prijs 9
Algemene rating8.5/10

De Quest X10 Pro is een geüpgraded versie van de Quest X10 en vervangt deze ook. De gewone X10 wordt niet meer geproduceerd en zal wanneer deze overal uitverkocht is niet meer nieuw te verkrijgen zijn.

De Pro is een metaaldetector voor kleine kinderen vanaf 5 jaar maar ook voor volwassenen. Hij is perfect voor een beginner omdat hij super makkelijk in gebruik is en toch alle functies heeft die je nodig hebt.

Verschil Quest x10 en Quest X10 Pro

Quest X10 Pro vs Quest X10: op het eerste oog zien beide metaaldetectors er hetzelfde uit maar ze zijn toch net iets anders.

 • De Quest X10 Pro is helemaal waterdicht en dit tot wel 3 meter onder water. Het bedieningskastje van de gewone X10 is spatwaterdicht en de zoekspoel helemaal waterdicht, de gewone X10 mag dus niet helemaal onder water.
 • De X10 Pro heeft ook vibratie als detectiesignaal, wat de gewone X10 niet heeft. Vibreren is handig als je slechthorend of doof bent. Ook kan het handig zijn als je zonder hoofdtelefoon zoekt, dan kan je voelen dat je iets detecteert.
 • Er is nu een usb-c poort voorzien om de batterij op te laden en via deze poort sluit je ook je hoofdtelefoon aan met een meegeleverde usb-c naar 3,5 mm audiojack.
 • De zoekfrequentie is verhoogt van 8 kHz naar 12 kHz, hierdoor is de X10 Pro iets gevoeliger.
 • De X10 Pro is ook een beetje duurder dan de X10.

Kenmerken

Zoekfrequentie

De X10 Pro zoekt op een 12 kHz zoekfrequentie, wat een ideale frequentie is voor te zoeken.

Display

Het scherm heeft achtergrondverlichting wat handig is als het te donker begint te worden.

Quest X10 Pro scherm en bediening

Gewicht en lengte

Met de X10 Pro kan iedereen overweg want het is een echte lichtgewicht van maar 950 gram. Met dit toestel kan je zonder problemen uren achter elkaar zoeken.

Verstelbare handgreep en steel

De handgreep kan in 3 posities verstelt worden en de steel kan worden aangepast van 80 cm tot en met 130 cm.

Middensteel

Voor iemand klein kan je de middensteel weglaten en dan weegt de detector nog minder, namelijk maar 850 gram.

Audio – vibratie

Er is een waterdichte luidspreker aanwezig voor als je graag zonder hoofdtelefoon zou zoeken, maar uiteraard kan je ook met hoofdtelefoon zoeken. Ook kan je de detector op vibreren zetten zodat hij trilt wanneer hij iets detecteert.

uest X10 Pro usb zoeklicht en waterdichte luidspreker

Oplaadbare batterij

Als batterij is er een ingebouwde oplaadbare LiPo batterij waarmee je ongeveer een 18 tal uurtjes op zoektocht kan. na een 4 tal uurtjes opladen heb je terug een volle batterij.

Zoekspoel

De gebruikte zoekspoel is de 22,5 x 12,7 cm Blade zoekspoel.

Gevoeligheid en grondbalans

Er is een grondbalans aanwezig die automatisch is , maar je kan hem ook handmatig aanpassen. De gevoeligheid is in te stellen van 0 tot 99.

Metaalsoortherkenning

Er zijn 3 mogelijkheden aanwezig waarmee je kan afleiden welke metaalsoort je gedetecteerd hebt.

Zo zijn er vijf verschillende tonen waarmee je afhankelijk van de conductiviteit (geleidbaarheid) van het gedetecteerde materiaal een bepaalde toon krijgt te horen. Hierdoor kan je ongeveer horen wat er zich onder je zoekspoel bevindt. Zo zal ijzer een andere toon laten horen dan bv. een gouden ring.

Ook is er de numerieke target id die je op het display kan aflezen, deze toont getallen van 1 tot 99 en elk getal hoort bij een bepaalde metaalsoort.

Als laatste is er op het display de visuele target id te zien, dit zijn 10 blokjes die kunnen oplichten onder de aangegeven metaalsoorten. Licht er een blokje onder ijzer op, dan is het gedetecteerde voorwerp van ijzer etc. Ook kan je bepaalde blokjes uitschakelen (notchen) zodat de detector geen signaal meer geeft als er een metaal wordt gedetecteerd dat je niet wil vinden.

Zoeklicht

Het zoeklicht dat aan de achterkant van de bedieningsunit zit verlicht de zoekspoel en kan je aanzetten wanneer het te donker wordt zodat je ziet waar je zoekt.

Waterdicht

De X10 Pro is compleet waterdicht, je kan er tot wel 3 meter diep onder water mee. Je kan ook zonder zorgen in de regen zoeken en de gehele detector afspoelen om vuil te verwijderen.

Quest X10 Pro zoekstanden

De Quest X10 Pro beschikt over 4 zoekstanden:

 1. Alle metalen
 2. Juwelen
 3. Munten
 4. Custom = jouw eigen zoekinstelling bewaren

Dieptebereik

Kleinere voorwerpen zoals muntgeld kunnen met de de X10 Pro ongeveer 25 a 30 cm diep gevonden worden. Grote voorwerpen kunnen tot ongeveer 100 cm diep gevonden worden. Hoe diep een gedetecteerde voorwerp ligt kan je op het scherm zien.

Conclusie

De Quest X10 Pro is een lichte en moderne metaaldetector voor jong en oud en is ongeveer hetzelfde als zijn voorganger, de X10 met een paar verbeteringen. Zo is de Pro versie compleet waterdicht in de plaats van spatwaterdicht. Ook is er nu als detectiesignaal vibreren mogelijk.

Video