Quest Xpointer Max pinpointer

GraadProfessioneel
TypeOveral + waterdicht
Beoordeling9.25/10
Quest Xpointer Max

Specificaties

Waterdicht Ja, tot 5 meter diep
Spatwaterdicht Ja
Zoekfrequentie 9,5 kHz (VLF)
Detectiesignaal Audio/Vibratie
Programma's nvt.
Gevoeligheid 4 niveaus
LED verlichting Nee
Batterij 1000 mAh Lithium (oplaadbaar)
batterijlevensduur +/- 14 uur
Gewicht 400 gram
Anti-verlies alarm Ja

Voordelen

 • Waterdicht tot 5 meter
 • Batterij oplaadbaar
 • Geluid en vibratie
 • Ingebouwd kleuren display
 • Discriminatie
 • Auto grondbalans en handmatig

Nadelen

 • Ongeveer 2x zwaarder dan de meeste pinpointers

Beoordeling

 • Specificaties 9
 • Gebruiksvriendelijkheid 10
 • Kwaliteit 10
 • Prijs 8
Algemene rating9.25/10

De volledig waterdichte Quest Xpointer Max is de nieuwste premium pinpointer van Quest. Het innovatieve van deze pinpointer is dat hij over een lichtgevend display beschikt die verschillende informatie visueel weergeeft.

Wat maakt de Quest Xpointer Max zo goed?

 1. In tegenstelling tot andere pinpointers beschikt deze Xpointer Max over een display waar je o.a. de instellingen op kunt lezen. Bij ander pinpointer heb je dit niet en het is toch een handig iets. In de toekomst zie ik nog wel andere pinpointers met een schermpje komen.
 2. De bouwkwaliteit is echt van premium kwaliteit en het toestel is echt super gevoelig.
 3. Er zijn wel 3 manieren die aangeven of het een ijzerhoudende materiaalsoort is of niet ijzerhoudende dat gedetecteerd wordt.
 4. Alle opties en instellingen kan je aanpassen, aan of uit zetten. Vind je bv. het geluid te fel, dan zet je het wat stiller etc.
Quest Xpointer Max specificaties

Kenmerken

Design

Zoals we van Quest gewend zijn heeft deze pinpointer ook weeral een wortelkleurige kleur zodat deze goed opvalt als je hem ergens op de grond hebt laten liggen. Het greepgedeelte is voorzien van antislip waardoor hij goed en vast in de hand ligt.

Display

Quest Xpointer Max display batterijindicatie

Wat heel handig is is het ingebouwde verlichte display, op dit kleine schermpje kan je verschillende dingen aflezen, zelfs als het donker is.

Wat je allemaal op het scherm kan zien:

 • De afstand tot het gepinpointe voorwerp.
 • Alle instellingen en in welke instelling je je bevindt. Bij andere pinpointers weet je nooit zeker in welke instelling je zit want als je is per ongeluk op een knop hebt gedrukt, dan kan je onverwacht in een andere instelling zitten.
 • Ook kan je op het display aflezen of het gepinpointe voorwerp van ijzer is of van een niet ijzerhoudend metaal.

Twee verschillende tonen voor discriminatie

Er is een toon die je te horen krijgt als iets van ijzer is en een andere toon voor voorwerpen die van een ander metaal zijn.

Twee LED’s die aangeven of het voorwerp van ijzer is of niet

Als er ijzer wordt gepinpoint, dan zal er een rode LED knipperen en wanneer het een ander metaal is dan zal er een groene LED knipperen. Als je liever net wilt dat de LED’s oplichten, dan kan je deze simpelweg uitschakelen.

Batterij

De ingebouwde 1000 mAh Lithium batterij gaat ongeveer een 14 tal uren mee en opladen kan via usb. Wanneer de batterij bijna leeg is zal de LED verlichting beginnen knipperen zodat je weet dat het tijd is om hem aan de lader te hangen. Hoelang de batterij nog meekan wordt op het schermpje weergegeven.

Vibratie en geluid

Het is mogelijk om deze pinpointer te laten trillen in de plaats van een geluid te laten horen wanneer je iets pinpoint. Trillen en geluid tegelijk is ook mogelijk.

Hoeveel te dichter je bij het voorwerp komt met de pinpointer, hoeveel te intensiever het signaal wordt zodat je weet dat je er dicht bij zit.

Retunen – grondbalans

Als er teveel mineralisatie aanwezig is in de grond waar je gaat pinpointen, dan kan je de Xpointer Max eenvoudig retunen zodat je geen of minder last krijgt van valse signalen.

Alarm bij verlies

Uiteraard is er ook een lost-alarm aanwezig waarmee je een alarm hoort afgaan als de pinpointer 3 minuten lang niets heeft gedetecteerd. Na 6 minuten schakelt het toestel zichzelf dan automatisch uit om de batterij te sparen. Het anti-verlies alarm kan je ook uitzetten in de instellingen.

Instellingen met twee knoppen

Er zijn twee knoppen aanwezig waarmee je de pinpointer aan en uit zet en de instellingen verandert. De instellingen veranderen is zeer eenvoudig en zo klaar. Alle instellingen worden bewaard zoals je ze hebt ingesteld na de pinpointer uit te zetten.

Gevoeligheid

Je kan de gevoeligheid in 4 verschillende standen instellen. Het beste is om hem op de hoogste stand te zetten, de Boost stand. Afhankelijk van de situatie kan je verlagen indien nodig.

LED zoeklicht

Er is een LED zoeklicht aanwezig dat je kan aanzetten om te gebruiken als je het nodig hebt. Handig als het donker begint te worden.

Waterdichte pinpointer

De Quest Xpointer Max is volledig waterdicht tot 5 meter diep. In de regen gebruiken, pinpointen in een gegraven gat met water in of in een vijver of dergelijke gebruiken is dus geen enkel probleem. Als hij vuil is kan je hem ook gewoon onder de waterkraan steken en afspoelen.

Verschil Quest Xpointer Max en Xpointer Pro

 • De Xpointer Max heeft een klein schermpje waar je instellingen etc. op kan lezen, de Pro heeft geen scherm.
 • De Xpointer Max is waterdicht tot 5 meter diep, de Pro tot 60 meter.
 • De Xpointer Max heeft een hoofdtelefoon aansluiting, de Pro niet.
 • De Xpointer Max gebruikt 9,5 kHz VLF en de Xpointer Pro gebruikt 95 kHz pulse inductie.

Conclusie

Deze Quest Xpointer Max heeft met zijn ingenieus ingebouwde schermpje waar je allerlei info op kan aflezen, iets wat andere pinpointers niet hebben. Daarnaast zijn er 3 verschillende functies die aangeven of een gedetecteerde object van ijzer is of niet. Volledig waterdicht is deze pinpointer ook en er is zowel een audiosignaal als trillen of beide tegelijk mogelijk als pinpointsignaal. Verder is het een stevig toestelletje dat door de antislip lekker in je hand ligt. Het is een heel gevoelige pinpointer waarmee je vlug je vondsten met zal kunnen lokaliseren.