Teknetics Eurotek Pro metaaldetector

GraadBeginner
TypeOveral + ondiep water
Beoordeling7.75/10
Teknetics Eurotek Pro metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF
Doelgroep Beginners, volwassenen en kinderen vanaf +/- 10 jaar
Frequenties 7,8 kHz
Audio tonen 3 tonen
Zoekstanden Geen zoekstanden
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 30 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 100 cm
Waterdicht Zoekspoel wel, elektronica niet
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Automatisch
Zoekspoel 20 cm
Display type LCD
Lengte (min - max) 106 tot 129 cm
Batterijen 1 x 9 volt batterij
Gewicht 1 kg

Voordelen

 • Pinpointer
 • Weegt maar 1 kg
 • Makkelijk in gebruik
 • FeTone ( volume voor ijzer instellen of afzetten)

Nadelen

 • Niet waterdicht (alleen zoekspoel)
 • Geen voorafingestelde zoekstanden

Beoordeling

 • Specificaties 6
 • Gebruiksvriendelijkheid 8
 • Kwaliteit 8
 • Prijs 9
Algemene rating7.75/10

De Teknetics Eurotek Pro is een digitale metaaldetector die goed is voor beginners, kinderen vanaf ongeveer 6 jaar oud en volwassenen. Het is een simpele metaaldetector waarmee je direct kan beginnen zoeken.

De Teknetics Eurotek Pro is een lichtgewicht metaaldetector van maar 1 kg, hierdoor kan je zonder problemen uren zoeken.

Teknetics Eurotek Pro kenmerken

De zoekfrequentie van de Teknetics Eurotek Pro is 7,8 kHz.

Met de handige pinpointer functie kan je nauwkeurig de plaats bepalen van een gedetecteerde vondst, zodat je zo weinig mogelijk hoeft te graven. Ook geeft de pinpoiner als je hem gebruikt weer op welke diepte de vondst in de grond steekt.

De gevoeligheid is in 10 stappen in te stellen. Audiovolume is aan te passen. Discrimineren (metaalsoorten uitsluiten van het zoeken) gaat uiteraard ook.

Met de FeTone functie van de Teknetics Eurotek Pro (noemt bij Garret ‘Iron Audio’) kan je het geluidsvolume voor ijzer aanpassen, zo kan je het ijzersignaal beter horen of als je wil, dan kan je het afzetten voor als er ijzer wordt gedetecteerd. Met de FeTone kan je dus ijzer herkennen of negeren. Het voordeel van FeTone om ijzer te negeren tegen over ijzer discrimineren, is dat discrimineren altijd ervoor zorgt dat je minder diep kan zoeken.

De Teknetics Eurotek Pro beschikt over een automatische grondbalans, handmatig instellen is dus niet mogelijk.

Elke keer dat je een voorwerp detecteert, verschijnt er een diepte indicator op het scherm die een indicatie geeft van hoe diep het voorwerp ongeveer ligt.

De steellengte is aanpasbaar van 106 tot 129 cm en het gewicht van de metaaldetector is 1 kg.

De Teknetics Eurotek Pro heeft één 9 volt batterij nodig en daarmee kan er ongeveer 25 uur mee gezocht worden. Hoelang de batterij nog mee kan is af te lezen op het scherm.

De Teknetics Eurotek Pro beschikt over een geheugen waar je jouw favoriete instellingen mee kan bewaren. Dit doe je door de menu knop voor 8 seconden ingedrukt te houden.

De Teknetics Eurotek Pro beschikt over 2 soorten metaalsoortherkenning :

 1. 3 verschillende audiotonen, aan de toon kan je ongeveer afleiden wat voor metaalsoort je detecteert. Ijzer geeft een lage toon, goud etc. een middelhoge toon en zilver geeft een hoge toon.
 2. Numerieke target ID, Metaalsoorten worden in nummers uitgedrukt op het display, van 1 tot 99. Bijvoorbeeld: een ijzeren spijker zal een getal tonen tussen 10 en 35. Een gouden ring zal een getal rond de 50 tonen. Een zilveren munt zal een getal tussen de 80 en 99 tonen. Een 1 euromunt zal 70-80 tonen. Een 2 euromunt 62-66.

Dieptebereik Teknetics Eurotek Pro

Kleinere objecten zoals een munt kunnen met de Teknetics Eurotek Pro tot ongeveer 30 cm diep gevonden worden. Grote vondsten kunnen tot ongeveer 1 meter diep gevonden worden. Bij gebruik van de pinpointer kan je ook zien hoe diep het voorwerp in de grond zit.

Teknetics Eurotek Pro waterdichtheid

De zoekspoel is waterdicht maar de rest niet van de Teknetics Eurotek Pro . Je kan in ondiep water zoeken maar de contoleunit/display mag zeker niet in contact komen met water. Wil je in de regen zoeken? Dan moet je het display beschermen met een beschermhoes of dergelijke.

Teknetics Eurotek Pro zoekstanden

Er zijn geen echte zoekstanden aanwezig op de de Teknetics Eurotek Pro waar je direct mee kan beginnen zoeken. De meeste metaaldetectors hebben voorafingestelde zoekstanden, zodat je na het aanzetten direct kan zoeken, de Teknetics Eurotek Pro heeft dit dus niet. Je kan wel direct zoeken maar dan op alle metalen zoeken of zoeken met je eigen instellingen en discriminatie.

Conclusie

De Teknetics Eurotek Pro is een metaaldetector voor de hele familie. Het is een goede metaaldetector maar er zijn betere te verkrijgen voor hetzelfde geld. Hij heeft maar een paar knoppen en is daardoor gemakkelijk in gebruik en daarom ook geschikt voor de onervaren zoekers.

Video