Teknetics T2+ metaaldetector

GraadProfessioneel
TypeOveral + ondiep water
Beoordeling7.75/10
Teknetics T2+ metaaldetector

Specificaties

Technologie VLF
Doelgroep Beginners, gevorderden, professionals
Frequenties 13 kHz
Audio tonen 4 tonen
Zoekstanden Alle metalen , discriminatie
Dieptebereik klein voorwerp (1 euro) +/- 40 cm
Dieptebereik grote voorwerpen +/- 2 meter
Waterdicht Zoekspoel wel, elektronica niet
Pinpoint functie Ja
Diepte aanduiding Ja
Grondbalans Auto + Manueel
Zoekspoel 28 cm
Display type LCD
Lengte (min - max) 102 tot 138 cm
Batterijen 4 AA batterijen
Gewicht 1300 gram

Voordelen

 • Kan diep zoeken
 • Tot 40 uur zoeken met 4 AA batterijen

Nadelen

 • Niet waterdicht
 • Maar 2 zoekstanden
 • Geen ingebouwde heroplaadbare batterij

Beoordeling

 • Specificaties 7
 • Gebruiksvriendelijkheid 7
 • Kwaliteit 9
 • Prijs 8
Algemene rating7.75/10

De Teknetics T2+ is de populairste en beste metaaldetector van Teknetics. Het is een goede metaaldetector voor startende zoekers en gevorderden. Er kan bijna overal mee gezocht worden behalve onderwater. Voor de prijs van de De Teknetics T2+ zou je denken dat hij volledig waterdicht zou zijn, maar dat is hij spijtig genoeg niet.

Teknetics T2+ kenmerken

De Teknetics T2+ is een digitale single frequentie metaaldetector die op een zoekfrequentie van 13 kHz zoekt.

Hij beschikt over een automatische en handmatige grondbalans. De gevoeligheid is ook in te stellen. De hoeveelheid mineralisatie die zich in de bodem bevindt kan je ook op het display aflezen.

De exacte plaats bepalen van een gevonden voorwerp doe je met de pinpointerfunctie, zodat je geen al te grote gaten moet graven. Als je de pinpointer gebruikt, dan komt er op het scherm op welke diepte het voorwerp ligt.

De Teknetics T2+ staat niet alleen voor zijn dieptebereik bekend maar ook voor zijn supersnelle herstelsnelheid. Die heb je nodig om voorwerpen die heel dicht tegen mekaar liggen van elkaar te kunnen onderscheiden zodat je voor elk voorwerp een signaal te horen krijgt. Zo weet je dat er meer dan één voorwerp ligt en laat je dus niets liggen.

De Teknetics T2+ wordt van stroom voorzien door 4 AA batterijen en daarmee kan er een 40 tal uren gezocht worden. Het niveau van hoe lang de batterijen nog meegaan kan je op het display aflezen.

De lengte van de steel kan je aanpassen van 102 tot 138 cm. Het gewicht van de metaaldetectors is 1300 gram.

De Teknetics T2+ heeft 3 soorten metaalsoortherkenning :

 1. 4 verschillende audiotonen, van de toon kan je afleiden wat voor metaalsoort je detecteert.
 2. Op het display kan je bij detectie van een vondst via een 8 segmenten indicatie aflezen welke metaalsoort er zich in de grond bevindt.
 3. Numerieke target ID, Metaalsoorten worden in nummers uitgedrukt op het display, van 0 tot 99.

Teknetics T2+ waterdichtheid

Een nadeel van de Teknetics T2+ is dat hij niet volledig waterdicht is, de zoekspoel is waterdicht, maar de controleunit en het display dan weer niet. Je kan dus in het water zoeken maar de controleunit en display mogen niet in contact komen met water.

Teknetics T2+ zoekstanden

De Teknetics T2+ beschikt over 2 zoekstanden:

 1. Alle metalen
 2. Discrimination

Echt verschillende zoekstanden zoals op de meeste metaaldetectors zijn er niet aanwezig op de de Teknetics T2+. De meeste metaaldetectors hebben voorafingestelde zoekstanden, zodat je na het aanzetten direct kan zoeken, de Teknetics T2+ heeft dit dus niet. Direct zoeken kan wel, maar dan op alle metalen zoeken of zoeken met je eigen discriminatie en instellingen. Een probleem is dit niet echt want hij is echt gemakkelijk en vlug in te stellen.

Dieptebereik Teknetics T2+

Kleine objecten zoals een munt kunnen met de Teknetics T2+ tot iets van een 40 cm diep gevonden worden. Grote objecten kunnen tot ongeveer 2 meter diep gevonden worden. Hoe diep een gedetecteerde object zich in de grond bevindt, kan je op de diepte-indicatorbalk aflezen.

Conclusie

Teknetics T2+ is een goede metaaldetector, maar hij had nog beter kunnen zijn als hij volledig waterdicht was geweest. Ook, dat hij geen ingebouwde heroplaadbare batterij heeft, kan voor sommigen een nadeel zijn. De meeste metaaldetectors van deze prijsklasse hebben dit wel. Ook heeft de Teknetics T2+ geen echte zoekstanden zoals de meeste metaaldetectors, maar doordat hij zo gemakkelijk in gebruik is, stel je eenvoudig en snel zelf alles in. Het is een gevoelige metaaldetectors met een groot dieptebereik, hij boekt goede resultaten en dat is nog altijd wat het belangrijkst is voor een metaaldetector.

Video