De perfecte hobby zoeken is verleden tijd!

Ben je op zoek naar een leuke hobby? Zoek je een bezigheid of wat ontspanning? Zit je misschien te veel binnen en wil je meer in de buitenlucht komen? Of heeft moeder de vrouw gezegd dat je een hobby moet zoeken?

Misschien is het zoeken met een metaaldetector dan wel wat voor jou.

Waarschijnlijk heb je er nog nooit aan gedacht, want laat ons zeggen, het is niet zo’n alledaagse hobby.

Met een metaaldetector zoeken is gewoon de perfecte hobby voor jong en oud waarmee je buiten komt, aan beweging doet, je helemaal ontspant en ontstresst en je nog een zakcentje aan kan verdienen.

Ben je al overtuigd en wil je je er aan wagen, aan de metaaldetector hobby? Dan kan je beginnen met het volgende artikel metaaldetector kopen waar je alles te weten komt over waar je op moet letten bij het aanschaffen van het juiste materiaal.

Een echt bekende hobby is het hier momenteel nog niet want als ik tegen mensen zeg dat mijn hobby zoeken met een metaaldetector is dan zijn er maar weinig die er echt iets vanaf weten. De meesten weten wel ongeveer wat het is maar ze denken bijna allemaal dat je alleen maar geld zoekt.

Metaaldetector hobby

Metaaldetector hobby

Je hebt veel leuke hobbies en de meeste kosten geld en sommige echt veel geld, op lange of korte termijn. Een dure racefiets, of dure hengels of verzamel hobby’s. Niet goedkoop!

Het zoeken met een metaaldetector is relatief goedkoop, afhankelijk van wat voor metaaldetector je koopt. Koop je een metaaldetector voor beginners, dan kan je voor rond de 300 euro al een zéér degelijk toestel hebben.

Ook zijn er bij vele hobbies wederkerende (abbo)kosten of onderhoudskosten. Bij een metaaldetector hobby heb je alleen de initiële aankoopprijs van het toestel zelf en als je het thuis nog niet hebt liggen, de aankoopprijs van een schep en een hoofdtelefoon of oortjes. Daarna kost het je NIETS meer. Jarenlang plezier voor niets!

Geld verdienen

Ken jij hobby’s die geld opbrengen in de plaats van geld kosten? Ik niet, buiten het zoeken met een metaaldetector dan. Eén van de leuke voordelen van de metaaldetector hobby is dat je af en toe wel is iets leuks vindt. Al zeker als je in de zomer op het strand zoekt of aan drukbezochte zwemvijvers. Geld en occasioneel sieraden vinden is geen rariteit. Wat is een 18 karaats gouden ring met diamanten in waard?

Ook bepaalde metalen zoals lood, koper etc. graaf je wel is op. Ik gooi die altijd thuis in een emmer en als die vol is doe ik hem naar de oud ijzer handel waar ik er nog wat zakgeld voor terug krijg.

Nu moet je wel niet denken dat je er schatrijk van wordt en dat je geregeld dure sieraden zal vinden, want dat is zeker niet het geval. Maar het kan wel is voorkomen, dat wel.

Of verzamel je oude munten? Dan kan je in de bossen gaan zoeken of op akkers. Wie weet vind je daar wel wat leuks voor je collectie aan te vullen.

Zoals ik hierboven al zei, voor het geld moet je de metaaldetector hobby niet doen. Maar als ik eerlijk moet zijn, ik graaf liever een mooie munt op dan de zoveelste roestige spijker.

-Wie zoekt, die vindt!

Hobby voor mannen

Welke man heeft er als klein kind nu niet gedroomd van op schattenjacht te gaan of gewoon leuke avonturen beleven? Bij vele kinderen was dat toch wel de ultieme (jongens)droom, althans bij mij en mijn vrienden toch. De film The Goonies van 1985, maar dan in het echt.

Zoeken met een metaaldetector is een leuke hobby voor mannen wat het dichtst daarbij aanleunt. Schatzoeken!

We hebben hier dan wel niet zo’n heuse schatten als in de films, maar zeg nooit nooit. In andere landen komt het wel af en toe voor dat men een echte schat vindt. Misschien heb je er wel is over gelezen, dat er weer een ’treasure hoard’ gevonden is? Zelfs niet ver van huis, in Groot-Brittannië en Ierland komt het wel is voor dat men zo’n hoard vindt met een metaaldetector. In Scandinavië, ook Europa dus, vindt men wel is schatten afkomstig van de Vikingen. Hoe cool is dat?

Niet dat je het daarvoor moet doen natuurlijk. Soms is een mooie oude munt vinden of een ander oud object is voor mij ook al meer dan voldoende. Maar gewoon, zoeken met een metaaldetector is op zich een leuke hobby voor mannen (ssst, voor vrouwen ook natuurlijk ;). En ook voor oudere mannen die al dan niet op pensioen zijn is het een leuke hobby.

Hobby voor mannen zoeken met een metaaldetector

Waarom een hobby zoeken?

Elke dag bevinden we ons in een dagelijkse sleur en/of lopen de zaken anders dan je het zou willen. Dat zorgt ervoor dat het af en toe allemaal wat te veel kan worden en dan moet je tot rust komen. Als je dat niet doet, dan is het mogelijk dat je in een depressie belandt of een burn-out krijgt en dat wilt niemand.

Met een metaaldetector zoeken is niet alleen een superleuke hobby maar biedt ook verschillende voordelen die belangrijk zijn voor een goede lichamelijke en mentale gezondheid.

Meer bewegen

Heb je de ambitie om meer te bewegen? Zit je te veel of wil je gewoon wat actiever zijn? Wel, met een metaaldetector zoeken is dan de geschikte activiteit. Je doet alles op jouw eigen tempo maar toch loop je heel wat (kilo)meters en tegelijk zwaai je heel de tijd met de metaaldetector van links naar rechts. Af en toe maak je in de grond een gat met je schep en vervolgens zak je door de knieën om het gevonden voorwerp te zoeken in het gat. Als laatst doe je misschien nog wel een vreugdedansje als je iets leuks hebt gevonden haha. And repeat.

Buiten komen

Vroeger, voor de komst van het internet, zaten we veel meer buiten. Tegenwoordig zitten velen gewoonweg veel te veel binnen en dit al van kinds af. Internetten, Netflixen, gamen. Klinkt bekend in de oren? Een hobby zoeken dan! Eentje dat je buiten uitoefent misschien? Juist, op schattenjacht met de metaaldetector is de oplossing! Altijd buiten, in de frisse buitenlucht, in de natuur, in het bos, op een akker, of op een veldje. Er zijn buiten weinig plaatsen waar je niet kan zoeken met een metaaldetector. Probeer het uit zou ik zeggen, je zal het gegarandeerd leuk vinden. Wedden?

Ontspanning

Heb je nood aan ontspanning, wat ontstressen? Je hoofd leegmaken? Wel, trek de bossen in en zoek wat met de metaaldetector. De stress zal vlug verdwijnen! De frisse buitenlucht, de stilte en de geur van het bos zullen je hierbij helpen. Even aan niets denken, sowieso dat je minder zal piekeren. Misschien vind je nog wel iets leuks, dat kan je ook beter laten voelen door de endorfines die dan vrijkomen. Hup, waar wacht je op?

Nieuwe hobby zoeken als tijdverdrijf

Misschien maakt het je allemaal niet uit en zoek je een nieuwe hobby om een bezigheid te hebben omdat je toch niets te doen hebt en om de verveling tegen te gaan. Dat is ook prima natuurlijk. Al je vrije tijd verdoen aan binnen zitten, tv kijken etc. dat word je ook moe en teveel van dat is tijdsverlies waar je eigenlijk niets aan hebt. Al dat stilzitten is voor niets goed. Dan kan je je beter met iets nuttigs bezighouden zoals met de metaaldetector hobby waarmee je nog dingen kan bijleren, beweegt en buiten komt.

Met anderen of alleen

Je kan op eigen houtje gaan zoeken of samen met anderen, dat is ook zo leuk aan deze leuke hobby, alles kan. Even op jezelf zijn zonder anderen wilt iedereen wel is en dat kan perfect met je vriend, de metaaldetector.

Samen zoeken met gelijkgestemden, vrienden, familie of kinderen kan ook heel leuk zijn want alleen is soms ook maar alleen.

Het is ook ontzettend mooi en leuk om samen met bv. je kind(eren) een leuke hobby te delen. Samen gaan zoeken, leren, plezier beleven. Zelfs als je niet op zoektocht bent, dan heb je altijd wel een leuk gespreksonderwerp waarover je kunt praten. Over die leuke avonturen die je samen beleefd hebt. Mooie herinneringen, leuk toch.

Heb je niemand om samen te gaan zoeken? Spoor misschien is een vriend of familielid aan om mee te gaan, als graafhulpje ofzo haha. Zo heb ik mijn broer voor het eerst laten kennismaken met de metaaldetector hobby. Of Spreek misschien is met iemand af van op social media of een forum of dergelijke, gegarandeerd dat er mensen van jouw eigen regio wel is samen op pad willen. Misschien leer je dan nog wel wat van een ervaren zoeker of leer je wat interessante zoekplaatsen kennen. Ook altijd leuk om gewoon iemand te leren kennen en misschien houd je er nog een maatje aan over.

Hobby zoeken

Goedkope hobby

De metaaldetector hobby is een goedkope hobby. Een metaaldetector kopen hoeft niet duur te zijn en een schep en een hoofdtelefoon die je ook nodig hebt kosten ook niet veel. Misschien heb je ze al wel liggen en hoef je ze niet meer aan te schaffen. De metaaldetector aankopen is het duurst maar als je die hebt, dan zijn er geen kosten meer.

Zo’n goedkope hobby waar je jaren en jaren plezier en avonturen met kan beleven en vele mooie herinneringen aan gaat hebben, daar bestaan er niet veel van volgens mij.

Ik zoek een hobby

Ik zoek een hobby hoef je niet meer te Googelen want hier staat het antwoord: Zoeken met een metaaldetector is de perfecte hobby! Zeker in deze tijden waar we allemaal nog meer binnen zitten dan anders door Corona. We mogen geen hobby’s in clubverband meer uitoefenen. Binnen met anderen samenkomen mag niet meer altijd en wanneer het dan weer wel mag is er veel kans op besmetting, dus dat kan je misschien beter toch best vermijden momenteel.

Ik zou het wel weten als ik een hobby zou zoeken en het nog niet deed, met een metaaldetector zoeken. In deze tijd zou ik direct ermee beginnen omdat het niet alleen ontzettend leuk is maar je kan het perfect alleen of met meerdere. Je kan zonder problemen de afstandsregels bewaren. Ook ben je constant in de buitenlucht waar de kans op besmetting wel heel klein is.

Actie ondernemen

Als je al vele malen tegen jezelf hebt gezegd dat je een hobby moet zoeken maar nog altijd niks hebt ondernomen om effectief een hobby te zoeken, dan hoop ik dat je nu wel actie onderneemt en nu direct start met het zoeken naar een gepaste metaaldetector.

Op Metaaldetector kopen kan je lezen waar je op moet letten als je een goede metaaldetector wilt aanschaffen die voldoet aan jouw eisen en budget.

Zo kan je vanaf dat je hem in je bezit hebt op zoektocht en kan je voortaan tegen iedereen zeggen dat je een nieuwe leuke hobby hebt, namelijk zoeken met een metaaldetector

Plaats een reactie