XP MI-6 pinpointer review

GraadProfessioneel
TypeOveral + waterdicht
Beoordeling9.25/10
XP MI-6

Specificaties

Waterdicht Ja, tot 6 meter diep
Spatwaterdicht Ja
Zoekfrequentie 12 kHz
Detectiesignaal Audio/Vibratie
Programma's 7
Gevoeligheid 3 niveau's - met XP Deus 50
LED verlichting Ja
Batterij LiPo batterij (oplaadbaar)
batterijlevensduur Max. 90 uur
Gewicht 170 gram
Anti-verlies alarm Ja

Voordelen

  • Waterdicht tot 6 meter
  • Batterij oplaadbaar
  • Audio/Vibratie
  • Koppelbaar met XP Deus voor extra's
  • Hoge kwaliteit en betrouwbaarheid

Nadelen

  • Niet goedkoop

Beoordeling

  • Specificaties 10
  • Gebruiksvriendelijkheid 9
  • Kwaliteit 10
  • Prijs 8
Algemene rating9.25/10

In deze XP MI-6 pinpointer review leer je alles wat je over deze pinpointer moet weten en wat hem beter maakt dan zijn concurrenten.

De XP MI-6 is geen goedkope pinpointer, maar voor het geld krijg je wel de kwaliteit en betrouwbaarheid van het XP merk.

XP MI-6 kenmerken

XP heeft 2 pinpointers, de MI-4 en de MI-6. Het zijn allebei heel goede pinpointers maar de XP MI-6 is de beste keus van de twee als je een XP Deus metaaldetector hebt.

Om te beginnen is de XP MI-6 waterdicht tot 6 meter diep en kan je hem overal waar je wilt en in alle omstandigheden gebruiken, of het nu vuil en stoffig is, nat, koud (tot -5°) of warm (+40°). Maakt allemaal niet uit. Als je nog nooit een pinpoiner gebruikt hebt maakt ook niet uit want je hebt hoe het werkt vrij vlug onder de knie na een paar keer gebruik en wat te oefenen.

De bouwkwaliteit van de MI-6 is echt van hoge kwaliteit en het rubberen grip gedeelte zorgt er voor dat hij goed en stevig in de hand ligt.

Er is maar één knop aanwezig, geen complexe bedienig dus. Als detectiesignaal kan hij een audiosignaal laten horen en heeft hij een vibratiesignaal (trillen). Er is de keuze uit 2 verschillende tonen, pulse (piepen zoals de meeste pinpointers doen) of de pitch-toon die oploopt.

MI-6 pinpointer programma’s

ProgrammaVibratieGeluidGevoeligheid
1AanAanLaag
2AanAanGemiddeld
3AanAanHoog
4AanUitLaag
5AanUitGemiddeld
6AanUitHoog
7 (voor XP Deus)UitUitVia Deus aanpasbaar

De gevoeligheid is in 3 verschillende niveau’s in te stellen en er zijn 6 verschillende programma’s aanwezig. 7 programma’s als je hem samen met een XP Deus gebruikt. Ja, de MI-6 kan draadloos verbonden worden met een XP Deus.

XP MI-6 extra’s wanneer verbonden met XP Deus

De voordelen als je ze verbindt zijn dat er meer mogelijkheden zijn waaronder de hierboven vermelde 7 programma’s ipv. 6. Ook is de gevoeligheid dan in 50 verschillende niveau’s in te stellen. Verder kan je het audiosignaal door de Deus hoofdtelefoon horen en via de Deus bedieningsunit.

XP MI-6 pinpointer Target Zoom XP Deus

Op het scherm van de Deus zie je een grafische weergave die aangeeft hoe ver het voorwerp van de pinpointer ligt. Naarmate je de pinpoiner verder of dichter van het voorwerp houdt, past deze grafische weergave zich aan. XP noemt dit de Target zoom, heel handig.

XP MI-6 pinpointer Target Zoom XP Deus
Target Zoom

Wanneer je de XP MI-6 aanzet, dan zal de XP Deus zoekspoel zichzelf automatisch uitzetten, dit om interferentiestoring te voorkomen met elkaar. Wanneer je de MI-6 daarna uitzet, dan gaat de Deus zoekspoel automatisch terug aan.

Ook de batterijduur van de MI-6 kan je aflezen op het scherm van de Deus.

Batterij

De XP MI-6 heeft een ingebouwde heroplaadbare batterij waardoor je veel geld zal uitsparen omdat je geen batterijen moet kopen.

Afhankelijk van het gebruikte programma kan de heroplaadbare batterij maximum iets van een 90 tal uur mee. Als de vibratie af staat gaat de batterij ongeveer 50 % langer mee dan als de vibratie wel op staat. De batterij terug opladen duurt een 3 tal uur. Tijdens het laden flitst het ledlicht van de XP MI-6 elke keer 3 maal en herhaalt dit tot hij is volgeladen. Wanneer de batterij terug vol is dan gaat de LED 4 seconden aan en dan 4 seconden uit en herhaalt dit. Zo zie je dat de batterij is volgeladen. Opladen kan via bv: XP Deus oplader, computer/laptop, powerbank etc. De meeste dingen die usb output hebben.

De achterkant kan je er afschroeven zodat je toegang krijgt tot de usb aansluiting voor de batterij op te laden.

XP MI-6 pinpointer opladen

Elke keer je de MI-6 aanzet geeft hij door middel van de led verlichting aan wat de batterijduur nog is. Als de batterij helemaal vol is dan knippert de LED 3 maal. Als de batterij nog maar 60% vol is, dan knippert de LED 2 maal. Wanneer er nog maar 30% batterijduur is dan zal er maar 1 maal geknipperd worden.

Verschil XP MI-6 met XP MI-4

Het verschil tussen deze XP pinpointers is niet zo groot. Heb je geen XP Deus? Dan kan je het best de XP MI-4 pinpointer kopen. Hij is goedkoper dan de XP MI-6, heeft dezelfde specificaties en kan net hetzelfde, uitgezonderd hem verbinden met een XP Deus. Heb je wel een XP Deus, dan zou ik opteren voor de XP MI-6 omdat je dan verschillende handige extra opties krijgt die je hierboven kan lezen.

Conclusie

Iedereen die graag goed en degelijk materiaal gebruikt en graag een pinpointer wilt om het zoeken met de metaaldetector nog leuker en eenvoudiger te maken zal tevreden zijn van de XP MI-6 pinpointer. Iedereen die het geld er voor heeft zou trouwens een pinpointer moeten kopen. Als je een pinpointer voor het eerst gebruikt dan denk je direct: “dat had ik al vele vlugger moeten kopen”.

Heb je een XP Deus? Dan is de XP MI-6 dé beste pinpointer die je kan kopen zodat je ze samen draadloos kunt verbinden om extra functionaliteiten te krijgen die je met andere pinpointers niet hebt.

Iedereen weet wat voor kwaliteit XP in zijn gamma heeft en dat is met de XP MI-6 zeker niet anders.